El TNC estrena a Barcelona la premiada ‘Tebas Land’

10.11.2018

Author

El TNC porta a Barcelona l’èxit a Madrid l’obra Tebas Land, de l’uruguaià Sergio Blanco, guanyadora del prestigiós premi Award Off West End de Londres l’any 2017. S’instal·la a la Sala petita únicament fins al dia 14. És una producció de Salvador Collado i El Pavón Teatro Kamikaze que dirigeix Natalia Menéndez i l’interpreten Pablo Espinosa i Pablo Gómez-Pando.

Tebas Land parteix de les diferents trobades a la presó entre un jove parricida i un dramaturg que intenta reconstruir la història del crim, per acabar-se centrant en la representació escènica d’aquestes trobades. Si la pregunta que obre la peça és com es pot matar algú?, la pregunta que la clourà serà com es pot representar algú?

Sergio Blanco s’allunya així de la dimensió ètica del parricidi, per reflexionar sobre les possibilitats estètiques del fet teatral. L’autor reprèn el mite d’Èdip per qüestionar el procés artístic de l’autoria teatral. Quan es comença a escriure o a cometre un parricidi? Quines són les concomitàncies entre el crim i l’escriptura?

L’espectacle es va estrenar a Madrid el passat novembre.

Author