El TNT inunda d’arts en viu la ciutat de Terrassa i es prepara per la gran diada festivalera d’avui dissabte

09.28.2019

Author

El Festival TNT, una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa que fa una aposta decidida per la creació contemporània, està celebrant des d’ahir la seva dotzena edició mantenint i refermant l’aposta per les noves dramatúrgies i el talent més innovador. El TNT ha esdevingut en els últims anys un planter que s’esforça perquè els artistes de la creació contemporània creixin, s’expandeixin i puguin portar les seves creacions arreu.

Del 26 al 28 de setembre el festival omplirà multituds d’espais de la ciutat de Terrassa d’arts escèniques i noves dramatúrgies amb una trentena de propostes, de les quals 7 són espectacles d’estrena absoluta, 2 estrenes internacionals a l’Estat espanyol i 5 coproduccions. I amb més espectacles de carrer i gratuïts que mai.

MÉS ESTRENES
Un dels principals objectius del Festival TNT és donar suport a la creació contemporània de casa nostra i seguir apostant per la creativitat, la innovació i les noves tendències dels nostres creadors i creadores. El TNT rastreja el talent per coproduïr-lo, programar-lo i catapultar-lo a un circuit on dotar de més vida les seves peces.

En aquesta dotzena edició el TNT estrenarà 5 coproduccions:
*Protocolos de acción frente a lo desconocido de la Fundación Agrupación Colectiva, una lluita entre sexe i religió amb direcció i dramatúrgia de Francesc Cuéllar
*360 grams de la creadora Ada Vilaró, una peça vital i generosa a partir de la vivència pròpia d’haver fet front a un càncer.
*Schumann amateur de Rubén Ramos Nogueira, que torna al TNT per fer una reflexió sobre l’amor, la bogeria i el paper de la dona en la història de l’art a partir de la vida de la música i compositora Clara Schumann.
*Suicide Notes de Marc Caellas i David G. Torres, on parlaran sobre el suïcidi i el tabú que representa en un concert audiovisual a partir dels últims textos que ens van deixar brillants escriptors, artistes o músics. i *Cobalto de Laila Tafur i Alba Rihe, que posaran els discursos en comú en acció mitjançant la veu i el cos.

També s’estrenen, Gota a gota d’El Canto de la Cabra, creada i dirigida per Elisa Gálvez i Juan Úbeda, una celebració poètica de la vida i de la de la mort; i Incurables, un espectacle multidisciplinar de dansa, vídeo-tecnologia i música electrònica inèdita creat a tres bandes entre el coreògraf Pere Faura, els vídeo-artistes Tatiana Halbach i Soren Christensen (Desilence) i el músic Albert Salinas (DJ Wooky).

* Des del 2007, les coproduccions del TNT han fet 2.048 funcions i han arribat a 116.722 espectadors.

 

TNT A LES SALES… I AL CARRER!
Enguany el TNT presenta més propostes al carrer que mai. A part de l’internacional Par les temps qui courent… també es podrà veure, per exemple, l’espectacle de percussió interactiu, innovador i itinerant Perculights! de Brincadeira i Bàcum (que també es veurà a Matadepera); Saunterer, una performance itinerant basada en el caminar com a acte de resistència del Colectivo Ameno; la música i equilibris de D&A a Davaii on es citen un llançador de ganivets i un violoncel·lista; o el premiat #MoneyForFree de John FIsherman, que regalarà diners als trenseünts en una perfomance que reflexiona sobre el sentit d’aquesta societat sotmesa al culte als diners. Entre molts altres.

Author