El Versus Glòries presenta la nova temporada, obrint espai a nous -i no tant nous!- talents

09.13.2019

Author

 La Sala Versus Glòries ha presentat aquest matí la que serà tan sols la seva segona temporada sota la gerència de Apunta Teatre, però que arriba amb una maduresa excepcional.  Els seus directors, Jofre Blesa, Ramon Godino i Esteve Ferrer també n’estan contents: “Ha estat un any complicat pel que fa a l’organització, però bo pel que fa als números”, ha dit Blesa. Ens ha fet un petit balanç del que ha estat aquest primer any, després que l’Ever Blanchet deixés el teatre per ocupar-se només del Teatre Gaudí.

 Ha recordat que han presentat 19 espectacles -quatre de producció pròpia-  dels que n’han fet 274 funcions. Han comptabilitzat 13.645 espectadors, el que significa un 60% d’ocupació i un increment del 85% respecte a la temporada anterior. I han assolit el sisè lloc entre els teatres de menys de 200 butaques, amb només 6 mesos a la cartellera. La recaptació ha arribat als 126.000 euros:  “Volem seguir pujant. I aquest any proposem només 10 espectacles, perquè són de producció més llarga!” han dit.  Com a novetat tindran dues companyies Residents  i un late night conduit per Roger Pera. I seguiran obrint el mes d’agost, que és quan obren temporada: “Fins i tot ADETCA ha apuntat la necessitat d’obrir més teatres a l’estiu, a Barcelona…” Però no correm tant!

Ara mateix i fins al 29 de setembre es pot veure El funeral de Mary-Lin, del qual en vam parlar en aquesta notícia amb motiu de l’estrena.

Esteve Rovira, Jofre Blesa i Ramon Godino, de Apunta Teatre


LA TEMPORADA

#LIFESPOIER. Escrit i dirigit per Marc Angelet i Alejo Levis
Amb Cintia Ballbé i Sergio Matamala.
Del 9 d’octubre al 3 de novembre

És una producció de la Sala Flyhard amb la que la família del Versus ha encetat una bona complicitat “perquè és un referent del teatre de proximitat. Ells necessitaven un lloc per continuar els seus espectacles exitosos i poder seguir estrenant. Enguany han col·laborat també amb La Villarroel. Per a nosaltres, acollir-los és un plaer i que hagin pensat en nosaltres, una satisfacció.”

L’obra reflexiona sobre què passaria si el destí no fora un conte sinó una realitat absoluta, científica i matemàtica.
————————————–

EL MERCADER DE VENÈCIA, de Shakespeare
Adaptació i direcció Konrad Zschiedrich
Amb Mercè Managuerra, Sílvia Forns, Damià Plensa i Armand Villen
Del 6 de novembre a l’1 de desembre
Producció: Eix 9 S.L. i Dau al Sec

Aquest espectacle, amb el que Mercè Managuerra va merèixer el Premi de Teatre Margarida Xirgu, es va estrenar la passada temporada. L’actriu ha recordat emocionada el director Konrad Zschiedrich, amb qui havia treballat tantes vegades i que ens ha deixat fa molt poc. “El més emotiu és que ell sabia que aquesta seria la seva última direcció!”, recorda. La direcció la va reprendre  Mingo Ràfols.

També ha volgut tenir unes paraules per a la Sala: “Us vull donar les gràcies per l’esperit amb què heu impregnat la Sala. Fa tot just un any que vareu obrir i ja sembla que en fai 15! Heu fet dues temporades brillants que fan que aquest espai sigui necessari.”
————————————–

HAMLET, de Shakespeare
Adaptació de Jaume Policarpo
Intèrpret: Jorge Valle
Del 4 l 15 de desembre
Producció Bambalina Teatre Practicable

Després de l’èxit assolit amb La Celestina, Bambalina Teatre torna amb un altre espectacle de titelles per a adults en què l’actor fa viure 15 titelles en total. Es va estrenar amb molt d’èxit al Festival de Sagunt.
————————————–

FELIÇ DIWALI, de Xavi Morató
Adaptació i direcció de Òscar Molina
Amb Ramon Godino i Joan Pera
Del 18 de desembre al 2 de febrer
Producció Apunta Teatre

Producció de la casa, amb encara repartiment per acabar de concretar. El tema és molt actual, perquè va de hackers i dels xantatges que poden arribar a fer. “Una comèdia negra sobre el món dels negocis i les dificultats per obtenir beneficis amb les startups. Li vam encarregar al Xavi i ja li he fet canviar tres cops!”, bromeja en Godino.
————————————–

ANDY Y LOS HUÉRFANOS, de Lindsey Ferrantino
Adaptació i direcció de Xavi Morató i Neus Suñé
Amb Guillem Jiménez, Lorea Uresberueta, Xavier Álvarez, Neus Suñé
Del 5 de febrer a l’1 de març
Producció: La Niña Bonita – Cia Resident a la Sala Versus Glòries

“És un tema molt especial, dels que atrapen.” És una road movie americana durant la qual els protagonistes mostren el tracte inhumà que rep la gent amb Síndrome de Dawn a les Residències dels Estats Units. “L’autora té dues versions, una amb protagonista femenina i l’altre masculí, perquè va demanar expressament que el rol principal l’interpretés una persona amb síndrome de Dawn. El nostre protagonista, Guillem Jiménez,  la té i és un actor amb experiència i un bon bagatge teatral. Trenquem tabús!”
————————————–

EL MOTIVADOR, de Fel Faixedas
Adaptació i direcció de Marcel Tomàs
Amb Guillem Fel Faixedas i Raúl Martínez
Del 4 al 29 de març
Producció: H6 Produccions

“És un monòleg d’en Faixedas al voltant del coaching, on ens explica el que hem de fer per tenir una vida tan plena i feliç com la seva. O no…”
————————————–

BYANKO, de Felix Herzog
Direcció de Roc Esquius
Repartiment en curs
Del 8 d’abril al 10 de maig
Producció: Apunta Teatre

Una altra producció de la casa. Planteja diferents dilemes sobre l’art i reflexiona sobre  el merchandatge: “Proposa qüestions sobre l’art, l’especulació i la manipulació dels cànons. Amb aquesta producció obrim les portes a gent que coneixem bé i que ens han demostrat que són talents com ara en Fèlix, un dramaturg de 23 anys amb una projecció molt gran. I en Roc Esquius, que és el primer cop que dirigeix una companyia que no és la seva.”
————————————–

GUSTAFSSON R60. Autoria i direcció, Rosa Molina
Repartiment; Edgard Moreno, Xavier Pàmies, Laura Porta, Rafaela Rivas, Raül Tortosa, Núria Sanmartí.
Del 13 de maig al 14 de juny
Producció: La Trama Produccions SCP. Resident al Versus Glòries

Sis amics, ( o no tan amics ) es troben un vespre per sopar i celebrar no saben ben bé què. Ho fan al voltant d’una taula, però no d’una taula qualsevol, sinó una Gustafsson R60, un objecte anhelat per bona part d’ells. Mentre esperen una amfitriona que no arriba, posen al descobert tot un reguitzell de secrets i mentides llargament amagats. Una comèdia àcida sobre les relacions humanes i a vegades no tan humanes.
————————————–

OBSOLÈNCIA PROGRAMADA, de Anna Maria Ricart
Direcció Mònica Bofill
Amb Gemma Martínez (resta de repartiment en curs)
De l1 al 26 de setembre
Producció: Apunta Teatre

Acabem la programació amb la quarta producció pròpia que descriuen així:  “Vivim al món de l’obsolescència programada. I no ens referim només als electrodomèstics. Les persones també ho som d’obsolescents, i sobretot les dones.”

 

LA PROGRAMACIÓ OFF
És una programació complementària i variada pensada perquè“seguim apostant pels altres propostes com ara concerts i més coses, i els hem buscat un lloc.” Ja ben aviat, els 17 i 24 de setembre, Lali Barenys obrirà la temporada amb els recitals Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) Si volem, volem. També s’han programat  espectacles de màgia i quatre exposicions d’art, que compartiran espai amb les obres de teatre.

Com anunciàvem al principi, Roger Pera torna al Versus en ocasió de la publicació del seu llibre Èxit, i presenta el late nigth  Jo he vingut a parlar del meu llibre. “Farà els seus monòlegs, les seves cosetes, entrevistes també, hi haurà música en directe i, sobretot, molt d’humor. ” Això passarà les nits dels dimecres del mes de març.

El Mag Mario López, “un mag molt particular”  presentarà cinc micro-espectacles, encara sense data. “És un dels millors mags del món. Ha estat a teatres de 5.000 places però… li va fer gràcia aquest!” Cada vegada presentarà un espectacle diferent.

I tal com ja es va fer la passada temporada, la sala també acollirà el Cicle de lectures dramatitzades que organitzen l’AADPC, la Fundació Aisge i la Fundació Romea, “per portar a la sala totes les modalitats possibles de les Arts Escèniques.”

La Sala vol donar suport als nous talents d’una manera directa. Ho explica l’Esteve Rovira: “Jo sóc professor d’audiovisuals, i  considero d’una gran importància donar-los oportunitats. És igual l’edat. Si la televisió és una finestra per als talents, el teatre també ho ha de ser. Hem parlat amb escoles com la de  Nancy Tuñón-Jordi Oliver perquè vinguin aquí a estrenar les seves obres de final de curs.” I també han parlat amb l’Escola El Timbal “perquè vinguin a fer feines de Regidoria. Que estiguin aprenent al costat dels professionals!” Així, també conviden qualsevol que tingui alguna obra escrita per representar, un espectacle de màgia, música o alguna altra ctivitat artística, així com realitzar un curs sobre les arts escèniques, que es posi en contacte amb info@salaversusglories.cat

En definitiva una programació ben completa dirigida a tot tipus de públic “però que segueix un fil conductor reflex de la nostra societat: la manca d’humanitat i la pèrdua dels valors ètics i morals.10 espectacles sobre la comunicació (o la incomunicació) entre els éssers humans.”

Acabem recordant que les entrades ja són a la venda i que disposen de dues modalitats d’abonaments, amb, a més de descomptes, inclouen facilitats en les reserves i altres peculiaritats, com ara assistència gratuïta a algunes sessions prèvies.

Més info i entrades a: https://www.salaversusglories.cat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author