El Vet Aquí Sabadell, el Festival de Contes de la ciutat, arriba a la seva IV edició

03.20.2019

Author

Ja tot és a punt per a la celebració de la quarta edició del Vet Aquí Sabadell, el Festival de Contes de la ciutat, que començarà oficialment el proper divendres 22 de març i s’allargarà fins el 6 d’abril amb un programa que inclou una trentena d’activitats relacionades amb els contes i la narració oral dirigides a públic de totes les edats.

La iniciativa, que va néixer el 2016 per idea de l’escriptora sabadellenca Anna Fité i de la mà de LaSalaTeatre i el Petit Sabadell, l’organitza aquest any l’Associació CaraVÀS, a la qual s’han integrat un bon nombre de rondallaires sabadellencs. Això ha permès que l’edició de 2019 sigui la més àmplia, diversa i extensa, territorialment parlant, de totes les que s’han celebrat fins ara. El que no ha canviat és la voluntat de convertir Sabadell en una ciutat de conte aprofitant la commemoració, el 2 d’abril, del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil que, al seu torn, recorda la data del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen.

El Festival va tenir el seu pròleg aquest cap de setmana passat amb la representació de l’espectacle Coses que passen, amb textos de Pere Calders, al Teatre Sant Vicenç de la Creu Alta.La inauguració oficial, però, serà el proper divendres  (21.00) amb un espectacle “a l’estil de la Colla de Sabadell” que tindrà lloc a l’Espai FOC-Botiga Ventura (Via Massagué 5-7). Serà el tret de sortida de dues setmanes en les quals els contes es situaran al centre de l’activitat cultural sabadellenca amb activitats majoritàriament dirigides al públic familiar però que no obliden el públic adult.

Entre les propostes que s’inclouen al programa del VAS19 hi ha la tradicional sessió de contes a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí, concebuda per tal que els nens i nenes que hi estan ingressats puguin gaudir també del Festival. Es realitzarà el divendres 29 de març (12.00) i hi participaran les narradores Laberta Delpoblet i Susagna Navó. Es tracta d’una sessió oberta a tothom qui hi vulgui assistir.

Un moment important del Vet Aquí Sabadell arribarà el dissabte  30 de març, quan es realitzaran sessions de contes pràcticament simultànies a les set Biblioteques Municipals de Sabadell, totes a càrrec de narradors i narradores de la ciutat. Entre moltes d’altres activitats, el Festival arribarà al seu moment culminant el dissabte 6 d’abril amb dues autèntiques maratons de contes: una protagonitzada per professionals (Amfiteatre de l’Espai Cultura Sabadell, d’11.00 a 13.30) i una altra a càrrec de rondallaires voluntaris a La Llar del Llibre (d’11.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.00).

A més, el VAS19 arribarà també als centres docents i a les residències de gent gran de la ciutat. Les escoles Nostra Llar, Vedruna Carme Sabadell, Escolàpies Sabadell, Escola Pia de Sabadell i Enric Casassas aprofitaran el Festival de Contes de la ciutat per desenvolupar activitats relacionades amb la narració oral, la majoria a càrrec dels propis alumnes i obertes a tothom.

D’altra banda, l’alumnat dels Tallers de Teatre de la Joventut de la Faràndula i del Centre Sant Vicenç  aniran a Sabadell Gent Gran (30 de març, 11:15) i Allegra Sabadell (6 d’abril, 11.00) per explicar contes als avis i àvies. Ho faran després que dissabte passat rebessin una màsterclass de quatre hores amb  Susagna Navó, Rosa Fité, Rah-mon Roma i Laberta Delpoblet.

Recollida solidària de contes infantils i juvenils

Paral·lelament a les convocatòries puntuals, el programa del Vet Aquí Sabadell inclou dues activitats continuades durant els dies de la seva celebració. Per una banda, una nova recollida solidària de contes infantils i juvenils per complementar els lliuraments d’aliments que el Rebost Solidari de Sabadell efectuarà pels volts de Sant Jordi. Aquest any s’hi han sumat la majoria d’escoles de Sabadell, que promouran les donacions entre els seus alumnes i recolliran material que s’afegirà a les donacions de particulars. Per a tothom que vulgui col·laborar, les aportacions es poden realitzar ja a La Llar del Llibre (c. Sant Antoni i pg. de la Plaça Major), l’Abacus Sabadell, el libreRío de la Plana, El Corte Inglés Sabadell, la Llibreria Macondo, la Bodega Coca i les Biblioteques Municipals de Sabadell. L’any passat es van recollit més de 4.000 llibres.

D’altra banda, i en col·laboració amb Sabadell Comerç Centre, el Festival organitza la Gimcana Vet Aquí. Sis personatges de conte han perdut objectes que han anat a parar als aparadors de diversos comerços del Centre de Sabadell. Els nois i noies que ho vulguin poden localitzar-los, omplir la butlleta que trobaran als establiments i participar, així, en el sorteig de molts premis.

Martí Mas, autor del cartell

El cartell del Vet Aquí Sabadell 2019 ha estat creat per Martí Mas, guanyador del concurs convocat entre els alumnes de segon curs d’Il·lustració de l’Escola Illa, per triar la imatge del Festival. El jurat encarregat d’avaluar els treballs estava integrat pels professors de l’Illa Agustí Hurtado i Montse Cascante i per Mireia Llunell i Susagna Navó, com a representants de l’Associació CaraVAS.  A més del cartell guanyador van escollir també el primer i segon finalistes, que van recaure en els treballs dissenyats per Joan Romero i Cristina López respectivament.

Tots els cartells presentats a concurs es podran veure exposats a La Llar del divendres 29 de març al dissabte 6 d’abril. 

Author