El ‘Vet Aquí Sabadell’ tanca la seva novena edició amb 3.000 participants

05.14.2024

Author

El Vet Aquí Sabadell, el Festival de Contes de la ciutat, ha tancat la seva novena edició amb un balanç de 3.000 participants a la quinzena d’activitats que la iniciativa, organitzada per l’Associació Caravàs, ha dut a terme: entre el dijous 9 i el dilluns 13 de maig. En el balanç de participants hi juga un paper fonamental el Vet Aquí la Festa; la matinal familiar amb diverses activitats al voltant de la narració oral que diumenge passat al matí va reunir: més de 2.500 persones a la plaça del Doctor Robert.

És evident que el Vet Aquí la Festa s’ha convertit en el motor del Vet Aquí Sabadell; i aquest segon any d’aquesta activitat s’ha notat un gran increment de la participació. Però això no ha d’impedir veure que la majoria de la resta d’activitats també han exhaurit l’aforament previst”; explica Susagna Navó, presidenta de Caravàs. Els resultats del VAS 2024 són, en qualsevol cas, “una molt bona base per celebrar el 10è. aniversari del Festival de Contes de Sabadell, que farem del 8 al 12 de maig de 2025”, afegeix Navó.

Entre les activitats del Vet Aquí 2024 que han exhaurit l’aforament disponible hi ha, per exemple:  les quatre sessions de contes per a nadons que la rondallaire sabadellenca Laberta Delpoblet va protagonitzar, dissabte: al Casal Pere Quart. Igualment, amb les dues sessions de contes per a adults amb Albert Estengre (divendres: a l’Espai FOC) i Patricia Picazo (dissabte al Librerío de la Plata) i les dues sessions de narració; als establiments que Bonpreu Esclat té a Sabadell, divendres a la tarda amb la companyia La Botzina;  i dissabte a la tarda amb el rondallaire sabadellenc Rah-mon Roma.

El programa del VAS 24 s’ha completat amb activitats ja clàssiques i plenament consolidades com els Contes en set minuts; la marató de contes que divendres a la tarda va omplir La Llar del Llibre, o les sessions de contes a: les Biblioteques Municipals de Sabadell. “Aquest any hi han participat les biblioteques Vapor Badia, del Sud, de Ponent i dels Safareigs mentre que les altres han refusat acollir el VAS. Un dels objectius per l’any que ve és que tots aquests equipaments acullin el Festival, perquè tenim els mateixos objectius; i amb aquesta col·laboració la nostra iniciativa arriba encara a més punts de la ciutat”.

Una altra de les activitats que més ha funcionat i que es va estrenar l’any passat és VAS al Bus; les sessions de narració sobre rodes que diferents narradors realitzen als busos urbans de la TUS;  que pugen i baixen del Santuari de la Salut aprofitant el dia de l’Aplec.

El Vet Aquí Sabadell va néixer el 2016 de la mà de l’escriptora sabadellenca Anna Fité amb la il·lusió de convertir Sabadell en una ciutat de contes. Inicialment, se  celebrava pels volts del Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil (2 d’abril, aniversari de Hans Christian Andersen);  però l’experiència —i l’intens calendari festiu de Sabadell— ha fet que la seva celebració s’anés posposant progressivament de forma que: actualment es celebra cada any aprofitant el cap de setmana llarg de l’Aplec de la Salut a Sabadell.

La iniciativa vol posar en valor la narració oral, els contes; tot demostrant que aquest art no té res a veure amb l’edat del públic.  Per això, el festival inclou sessions de contes per a tothom, des de nadons fins a gent gran;  amb d’altres iniciatives al voltant del seu objectiu principal.

Author