Els espectacles ‘L’enterrador’ i ‘La bellesa del Diable’, i un concert d’Anaïs Vila protagonitzen els Terrats en Cultura d’aquest cap de setmana

06.10.2024

Author

Terrats en Cultura programa aquest cap de setmana –entre dijous 13 i dissabte 15– dos espectacles i un concert a tres localitzacions del barri del Poblenou.

‘L’enterrador’

El pròxim dijous 13 de juny serà el torn de ‘L’enterrador’, amb direcció de Gerard Vázquez i interpretada per Pepe Zapata, que ja té totes les entrades exhaurides. Una obra teatral de ficció que es basa en les vivències de diverses persones, entre elles les de: Leoncio Badia Navarro, conegut també com “l’enterrador de Paterna”; de les quals ha quedat constància en nombrosos reportatges de premsa escrita i ràdio.

L’espectacle, que es podrà veure en dos passis a les 20.30 h i a les 22 h pretén també ser un homenatge a totes les persones, en molts casos herois anònims:  que amb la seva determinació van deixar testimoni d’humanitat i dignitat;  en mig de l’horror i la barbàrie de la Guerra Civil i la postguerra. Un respectuós homenatge a les morts injustes de la guerra civil i a tots els herois que: enmig de la barbàrie, van conservar la humanitat.

“Ens hem citat en un punt secret de la ciutat just al capvespre… amb ‘l’enterrador’. A l’hora fixada, ens traslladem temporalment al temps de la postguerra i físicament, sigil·losament, d’amagatotis, als afores de la ciutat fins a unes foses. Quan arribem, ens trobem a ‘l’enterrador’, alertes perquè no ens descobreixi ningú. ‘L’enterrador’ ens explica la seva història i que, gràcies al seu secret sistema d’identificació, podrem acomiadar-nos dels nostres morts; que ens han deixat abruptament, víctimes de la injustícia”.

Fitxa artística

Actor i productor:Pepe Zapata
Dramatúrgia i direcció: Gerard Vázquez
Assessorament espai escènic i il·luminació: Ignasi Camprodon
Nana*: Alba Carmona
Dossier pedagògic: Jordi Barra
Fotografia: David Ruano
Edició fotografia: Yulia Evseeva
Vídeo: David Valdivia (Volarás Volarás)
Disseny gràfic: Satur Herraiz
Tècnic de companyia: Pol Zapata
Producció executiva i artística: Montse Enguita

*Nana composta per Gerard Vázquez i interpretada per Alba Carmona (veu) i Jesús Guerrero (guitarra i arranjaments de guitarra); Juan Casanovas (mescles i masterització).

 

La bellesa del diable’

El dramaturg Pablo Ley signa la direcció de l’espectacle La bellesa del diable’, que es podrà veure: el dissabte 15 de juny a les 20.30 h, també a un terrat del Poble Nou. Es tracta d’un ritual per a la invocació del poeta francès Arthur Rimbaud, a partir dels seus poemes; i de les traduccions que en va fer Josep Forment Forment. L’univers del traductor, que va viure fascinat per la rebel·lia creativa de Rimbaud, és ara reflectit en la mirada del seu fill, l’actor Pol Forment qui: a través dels textos de Rimbaud i del seu pare, dialogarà amb la presència de tots dos.

Un espectacle fet de paraules, de sons, de música, de foscor, per a reviure la potència d’una poesia radical; i d’uns universos que Ley i el compositor Jorge de la Torre recullen dalt de l’escenari.

Fitxa artística

A partir de les traduccions i assajos de: Josep Forment Forment
Dramatúrgia i direcció: Pablo Ley
Intèrpret: Pol Forment
Composició i músic: Jorge de la Torre
Disseny d’il·luminació: Anna Espunya
Fotografia: Sara Font i Olga Rivaud
Producció i distribució: Pol Forment
Producció: Projecte Galilei i La belleza del diablo

 

Durant els 2 mesos que abasta la programació de Terrats en Cultura – de l’1 de juny al 27 de juliol–;  es podran veure un total de 13 espectacles en 14 funcions. En total, la programació contempla 5 concerts, 2 performances, 2 espectacles de dansa;  3 espectacles de teatre i un de teatre musical, un espectacle de poesia i un espectacle en format stand up: a 11 terrats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Les entrades per al públic general es poden adquirir a través del web www.terratsencultura.org amb preus que oscil·len entre 12 i 18 euros amb consumició inclosa en tots els casos.

 

Terrats en Cultura

Terrats en Cultura és un cicle d’arts escèniques i música impulsat per l’associació cultural Coincidències. El projecte, nascut l’any 2013, té com a objectiu reivindicar l’ús dels terrats, espais característics de l’arquitectura mediterrània que actualment estan quedant en desús i orfes de sentit. A través d’una programació cultural itinerant als terrats de la ciutat, el festival recupera aquests espais i, alhora: aposta per un model d’urbanisme més sostenible.

 

Coincidències

Coincidències és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa en el sector de les arts escèniques;  la democratització cultural i la creació de nous públics des de l’any 2013. Nascuda a Barcelona, l’associació té com a principal objectiu recuperar, a través d’accions culturals, espais urbans de socialització, com ara: els terrats d’edificis públics i privats. L’entitat és creadora del festival Terrats en Cultura. També és un dels membres fundadors del col·lectiu European Creative Rooftop Network (ECRN), una xarxa que reuneix diferents projectes socials, culturals, urbans i mediambientals; que tenen els terrats de les ciutats europees com a elements vertebradors de la seva activitat.

Author