Els guionistes de comèdia televisiva i radiofònica assalten l’Almeria Teatre!

12.12.2019

Author

Després de l’èxit aclaparador que el format ha obtingut en edicions anteriors als Cinemes Girona i al Palacio de la Prensa de Madrid, la productora de guionistes (encara que ells s’anomenen ‘grup d’amics amb ganes de remoure el panorama de la comèdia’VersiónDefinitiva, segueixen sumant a l’equip de Charlas Talks ponents reconeguts humoristes com Jair Domínguez, Elisenda Carod, Charlie Pee, Ana Polo o Kike García de la Riva. Cada funció compta amb quatre ponents i un presentador nou cada nit, que explicaran la seva visió del món en presentacions plenes d’idees que inspiraran al públic amb temes  tan variats com tècniques de supervivència, celiaquia, història de l’art, neurociència, els beneficis de viatjar o els darrers avenços tecnològics.

Charlas Talks és un espectacle d’humor que parodia les conferències TED Talks, i que apareix, en sessions úniques i irrepetibles, des de fa quatre temporades a l’Almeria Teatre de Barcelona. El 13 i el 27 de desembre presentaran una edició especial CHRISTMAS TALKS amb conferències centrades en la  temàtica nadalenca. Són aquestes:

  • David Martos: Al Nadal, ni Grinch ni Papà Noel: equidistància.
  • Ignasi Taltavull: Fact Checking als Reis Mags.
  • Llimoo: Homenatge pòstum al meu pare Noel.
  • Kike García de la Riva: La Història: del Big Bang al Apocalipsis. Resum de tot.

Trencant les fronteres del monòleg clàssic

Una de les peculiaritats d’aquest nou format humorístic, a cavall entre la conferència i l’stand up comedy, és que trenca totes les fronteres del monòleg clàssic. Els ponents són humoristes amb una llarga trajectòria en teatre, televisió, ràdio i plataformes digitals, en actiu com a guionistes en alguns dels millors programes humorístics del país.

Per Charlas Talks han passat i segueixen desfilant Tomàs Fuentes (El Mundo Today, La Competència a RAC1), David Martos (Leit Motiv de Buenafuente a 0+), Ignasi Taltavull (Està passant Crackòvia (TV3), Àlex Martínez Vidal (El Paisano de TVE), Limoo (APM, Matriculats de TV3; La Segona Hora, de RAC1), Jair Domínguez (Buenafuente, Crackòvia, Polònia, Està Passant…), Elisenda Carod (L’apocalipsi de Catalunya Radio, Està Passant, TV3), Kike García (El Mundo Today,  Llibreria LA LLAMA STORE), Charlie Pee (L’apocalipsi de Catalunya Radio, Comedy  Gold), Ana Polo (La Segona Hora, RAC1)…

‘Autónomos. El musical’, el triomf d’un musical d’humor des de la trinxera escènica

‘Autónomos. El musical’

Del mateix equip de Versión Definitiva també va sorgir la idea de crear una comèdia musical per al gran públic, a partir de les dificultats que té un emprenedor de sobreviure a la complexa realitat laboral. Així neix Autónomos. El musical, escrita i interpretada per Àlex Martínez Vidal i Andreu Rami, amb música de Joan Berenguer i la col·laboració en els guions i els audiovisuals d’Ignasi Taltavull, Elisenda Carod, Tomàs Fuentes, David Martos o Juanra Bonet.

La producció es va estrenar modestament el 2016 a l’Almeria Teatre, on des de llavors omple totes les sessions amb un aforament que supera el 90%. “L’èxit rau en el boca-orella: la dramatúrgia és de comèdia clàssica, i té un ritme altíssim, una presència constant d’audiovisuals i modifiquem acudits cada setmana per adaptar l’espectacle a la realitat, i el públic ho agraeix.”, afirma Àlex Martínez Vidal. “És el públic qui ens promociona: no tenim diners per posar banderoles i autobusos, però fem molta feina a les xarxes socials, i plataformes com TeatreBarcelona ens posicionen com el millor de la ciutat, i això ens ajuda a omplir”, apunta l’autor del musical.

L’espectacle seguirà en cartell fins el 25 de gener de 2020 amb entrades a partir dels 14,7€, un preu “accessible per als autònoms”, segons remarca la companyia.

Author