Els Jardins de la Torre Balldovina tornen a ser un Passatge Insòlit

10.25.2018

Author

El Passatge Insòlit, el festival de Santa Coloma de Gramenet especialitzat en les arts del firaire, torna als Jardins de la Torre Balldovina el cap de setmana del 27 i el 28 d’octubre. I ho fa estrenant La Nit del Passatge. Aquesta nova finestra al públic adult consistirà en les Píndoles, tres peces de quinze minuts en una coproducció del Passatge, Excèntric i el Festival Píndoles de microteatre. Gràcies a la Nit, l’oferta del Passatge creix de vuit a deu espectacles conservant l’esperit de descoberta que convida els espectadors a fer-se un passatge a mida. Los Galindos, La Fira, Perehosta, David Berga, Miguelillo i L’Avalot completen el cartell del festival colomenc.

UNA FINESTRA OBERTA A L’EXTRAORDINARI
Tres de les guanyadores de diferents edicions del Festival Píndoles de microteatre, que ara es troben de gira, obriran La Nit del Passatge dissabte 27 d’octubre a les 21h. Són els microespectacles Duel, de Juanjo Marín; L’increïble home bala, monòleg creat per Ariadna Pastor i Adrià Aubert i la comèdia Happy Birthday, Jamie Love, amb dramatúrgia de Jordi Diamant i direcció de Joaquin Daniel. A les 22h30 serà el torn de L’Entresort, la parada de freaks de la companyia francesa Têtes de Mules.

DUEL, DE JUANJO MARÍN

‘Duel’, de Juanjo Marín

 

El títol no porta a engany. Dos personatges anònims es troben en el que serà el passatge més decisiu de les seves vides: un duel. I serà durant la consumació de l’enfrontament, a temps real, que anirem descobrint les veritables raons que originà el duel.

L’INCREÏBLE HOME BALA

L’increïble home bala , de Ariadna Pastor i Adrià Aubert.

La meva gestació va durar el que dura un esternut de primavera, i quan els familiars rebien la notícia del meu naixement jo ja em graduava. Des de llavors sempre he estat precoç de mena, i després d’una vida plena d’esdeveniments fugaços i vertiginosos, vaig resignar-me a la velocitat del meu fat. Però el que ignorava és que hi havia una cosa que em podia fer frenar: l’amor. Senyores i senyors, passin i vegin; la meva història és tan veloç, que si més no, els asseguro que no els faré perdre el temps! Direcció: Ariadna Pastor i Adrià Aubert. Amb Eduard Autonell

HAPPY BIRTHDAY, JAMIE LOVE

Un cor trencat. Una decisió dràstica, sense retorn.
Una trucada inesperada: Sleep Quiet Assegurances.
Un retrobament fora de tota regla.
Mai menyspreïs la trucada d’un centre d’atenció telefònica…Dramatúrgia: Jordi Diamant. Direcció: Joaquin Daniel.
Intèrprets: Carlos Conde i Diana de Guzman.

L’ENTRESORT, DE TÊTES DE MULES

Una col·lecció d’individus estranys, éssers extraordinaris i abominables monstruositats que posa el públic davant de l’impossible i dels seus propis prejudicis.

 

L’UDUL, DE LOS GALINDOS
Abans de les seves funcions de Nadal al Mercat de les Flors, la carpa iurta de la companyia Los Galindos passa pel Passatge Insòlit amb Udul, circ d’entranya, visceral i simple amb què la companyia descobreix paisatges emocionals on l’encontre i la desavinença conviuran amb la falsa cortesia, l’ego, la crueltat i la por. Amb la incorporació d’Anna Pascual i Benet Jofre, Bet Garrell i Marcel Escolano afronten un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix.

BARRAQUES, AUTÒMATS, TRENS I PORTES CAP AL NO RES
La ciència i el misteri s’uneixen al laboratori de la televisiva companyia Miguelillo instal·lat a una vella caravana oberta als visitants on el doctor Gilbert i el seu ajudant Leonid despertaran Felicia, The Headless Lady. El tren de la bruixa TDB de L’Avalot necessitarà el públic per iniciar el seu viatge dins d’un misteriós túnel. LAutomatàrium de David Berga fa desembarcar al Passatge una col·lecció d’autòmates de carn i ossos amb un comportament anòmal. L’Open Door de Pere Hosta s’obrirà sobre el no-res per fer-nos passar a l’altre costat de la imaginació i del dia a dia.  La fira, una interpretació de la fira dels vells temps, plantarà els seus miralls deformants, i durà els seus éssers meravellosos, jocs clàssics i mags xarlatans.

UN ADN INSÒLIT
Amb aquesta nova edició el festival consolida la seva aposta per les arts firaires i de carrer amb un món màgic ple de propostes fantàstiques i il·lusionisme on les curiositats, les atraccions que funcionen amb energia humana, i els petits números inspirats en les barraques de fira fan viatjar grans i petits cap a un món oníric deslligat del temps. Passatge Insòlit manté el preu popular de les entrades –entre 1 i 6 euros, amb espectacles gratuïts– per poder arribar al màxim de persones possible.

 

Informació pràctica:
Jardins de la Torre Balldovina · Santa Coloma de Gramenet

Dissabte, 27 d’octubre
La Nit del Passatge: Píndoles. 21h  i a les 22h30, L’Entresort.
Diumenge, 28  d’octubre de 11 a 14 h i a partir de les 18 h
Més info: passatgeinsolit.org

Com arribar al Passatge Insòlit:
Autobús: Línies 42, B14, B15, B18, B19, B20, B27, B30, B31, B80, B84.
Metro: Línia 1, estació Santa Coloma, Línia 9: estació Can Peixauet
En cotxe: Ronda litoral B-10, sortida 30 (Bon Pastor-Santa Coloma de Gramenet).

Author