Els Pirates Teatre compleixen 20 anys i ho fan presentant la nova temporada d’El Maldà’

09.16.2021

Author

Aquest dimecres ens han citat es amics d’El Maldà, Els Pirates Teatre, per anunciar-nos que compleixen 20 anys al capdavant del Teatre i que ja tenen  la seva novena temporada a punt de solfa. Hi ha 12 propostes molt diferents i per a tots els gustos, on combinen noves produccions amb grans èxits d’aquests 8 anys.  La nova  programació  té com a denominador comú la comicitat i la reflexió. “Aquesta temporada tenim més ganes que mai que l’espectador vingui a passar-ho bé, i a la vegada no volem oblidar aquelles propostes amb un rerefons reflexiu i de compromís amb l’actualitat”, afirma Laura Pau, membre d’Els Pirates Teatre. 

91% d’ocupació, malgrat les dificultats

El Maldà va tancar la temporada 20-21 el passat mes de juliol amb un balanç de més de 5.800 espectadors. Es van presentar 13 espectacles, amb un total de 221 funcions. Pel que fa a la programació musical, es van organitzar 13 concerts, entre els que destaca el cicle Maldà 1700 i el Concert de tancament, d’Alfonso Vilallonga. Entre els espectacles, 6 eren  produccions pròpies i 4, estrenes absolutes. : Parem de Boira a les orelles, El Bon Policia, Robert i Una Galaxia de Luciérnagas

També, i després de moltes cancel·lacions i canvis de dates, El Maldà ha seguit fent gira arreu de Catalunya i l’estat espanyol. Resultat: un total de 60 bolos!. En paraules de Lluna Pinado, també membre de la companyia: “La dada més rellevant, i que ens fa molta il·lusió en una temporada tan difícil com la passada, és que vam aconseguir arribar a un 91,26% d’ocupació.”

Per tot això, han dit que: “El Maldà agraeix al públic que un any més hagi confiat en el nostre projecte, i que malgrat la pandèmia va donar-li sentit.” També han agraït a:  “companyies i professionals de les arts escèniques que han tingut el compromís en èpoques pandèmiques de mantenir viva la programació cultural en el nostre espai.”

La nova temporada d’El Maldà va començar el passat 24 d’agost, amb l’aforament, encara al 70%, una mesura que està afectant de ple les sales de proximitat. En aquest context, Laura Pau ha reclamat: “La reimplantació de les ajudes per restriccions d’aforament o l’aixecament de les mesures per arribar al 100% d’aforament;” alhora que ha manifestat que durant aquesta temporada: “A El Maldà seguirem treballant per ser un espai segur, seguint estrictament totes les mesures Covid acordades amb ADETCA i aprovades pel PROCICAT.”


Un avanç del programa

La programació de la temporada 21-22 acollirà 6 noves produccions, amb 4 estrenes totals i dues peces que re-estrenen a El Maldà. produccions que durant la temporada passada van ser programades pocs dies en altres sales de Barcelona: “12 espectacles en total en una temporada que acabarem de presentar passat el Nadal”, explica Núria Cuyás, actriu d’Els Pirates.

Aquesta tardor la sala recupera dues creacions que comparteixen la joventut dels seus equips. I les ganes de posar en escena les seves inquietuds a ritme de música! Per un costat, a l’octubre, els amants dels musicals podran gaudir de Disset Anys, de la companyia La Beatriz. Una peça nostàlgica i còmica que posa en escena el trànsit entre l’adolescència i l’edat adulta a través de cançons de 10 famosos musicals. D’altra banda, la companyia El Borrego amb dramatúrgia de Marc Artigau, presenta Ballar (és l’únic que) ens salvarà. Uun espectacle on un grup de nou joves narren la història de mig segle, gairebé sense parar de ballar en cap moment.

Aposta per les companyies i les produccions pròpies

Enguany la sala reafirma la seva aposta pel recolzament a companyies i  produccions pròpies amb 4 estrenes, que s’estrenaran al llarg de la temporada. Dues d’elles, les quals reben suport a la creació per part del teatre, són fruit de la primera convocatòria de textos de la iniciativa: On el teatre batega dels Teatres de proximitat. És el cas d’Amor3 de la companyia Fac-òF, una comèdia sobre les diferents cares de l’amor creada a partir de sonets de Shakespeare. També de Qui no s’atreveix a tremolar. de la companyia La Viciosa. És un viatge oníric sobre la decisió de ser mares o no, travessat per l’herència d’abusos intrafamiliars.

També, durant el primer semestre del 2022 es podran veure al teatre dues noves produccions d’El Maldà: El Pont de Laurent Van Wetter, adaptada per Babou Champ,  i Llorenç González i Els secundaris d’Els Pirates Teatre. 


Es recuperen sis grans èxits de sala

La nova programació comptarà amb el retorn de grans èxits de la sala. La situació de pandèmia ha fet que  les dues darreres temporades hi hagi hagut espectacles que s’han representat en un context complicat. Això degut a les diferents mesures i restriccions aplicades pel PROCICAT.  El teatre ha decidit recuperar algunes de les produccions que malgrat la situació van ser tot un èxit tant de crítica com de públic. Són aquestes:

El bon policia de Santiago Rusiñol amb adaptació de Ricard Farré i Arnau Puig, ha obert la temporada 21-22 d’El Maldà exhaurint totes les funcions. El 20 de setembre torna ALHAYAT o la suma dels dies de la companyia La Viciosa. Així mateix, durant aquesta tardor també es podrà veure Robert de la companyia El martell. I al mes de gener, El silenci dels telers, idea de Maria Casellas i adaptació d’Anna Maria Ricart del llibre amb el mateix títol d’Assumpta Montellà.

Finalment, el teatre celebrarà les festes de Nadal amb dos espectacles que tenen una llarga trajectòria. Al desembre, i només durant una setmana, torna Nadales d’Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals. Als tres músics i actors els seguiran Enric Cambray i Ricard Farré amb Les dones sàvies. Celebren 5 anys sobre els escenaris, 4 temporades  i 100 bolos realitzat arreu del territori de parla catalana i espanyola.


Més enllà d’El Maldà. Produccions que viatgen!

Des de fa anys, El Maldà aposta per les produccions pròpies, les quals a part de representar-se al teatre, surten a fer gira. La voluntat és apropar les seves creacions als municipis i ciutats amb programació estable. Actualment, el teatre compta amb 11 espectacles en distribució, amb gran varietat de propostes tant a nivell de format com de gènere. Per a la temporada que tot just comença ja hi ha tancats 60 bolos que recorreran un total de 40 localitats de Catalunya. I també la resta de la península i les Illes. 

Destaquen les comèdies d’El bon policia de Ricard Farré i Arnau PuigLa Mascarada d’Els Pirates, una adaptació d’El burgès gentilhome de Molière; Les dones sàvies de Molière, amb Ricard Farré i Enric Cambray. I per celebrar els 20 anys recuperen el Somni d’una nit d’estiu, l’adaptació d’Els Pirates del clàssic de Shakespeare.

La sala també compta amb obres de nova creació com Una galaxia de luciérnagas de l’Aina Tur; Boira a les orelles d’Els Pirates Teatre; Akelarre de The Feliuettes;  Nadales de l’Iban Beltran, en Carles Pedragosa i en Josep Pedrals; Robert de la companyia El Martell; Barbes de Balena d’Anna Maria Ricart, i Rastres_Argelers d’Aina Huguet. 

Espectacles als que s’hi afegiran 3 noves produccions d’aquesta temporada Els secundaris i La setena porta d’Els Pirates Teatre. I El Pont d’en Llorenç González i en Babou Champ.


20 anys sobre els escenaris!

El Maldà està de celebració: la novena temporada de la sala coincideix amb els 20 anys d’Els Pirates Teatre. La companyia va néixer el novembre de 2021 amb l’estrena d’Els Pirates de Gilbert i Sullivan.  Gestiona el teatre des del desembre de 2013.

Amb gairebé 30 espectacles a l’esquena, Els Pirates celebren el seu vintè aniversari amb dues noves produccions: La setena porta i Els secundaris. I amb tres espectacles en gira: Boira a les orellesLa Mascarada i El somni d’una nit d’estiuque recuperen amb motiu de la celebració.

Amb tot, El Maldà dóna el tret de sortida a una temporada molt especial. Al projecte i la programació del teatre s’hi suma la celebració d’Els Pirates Teatre, companyia que gestiona la sala. Ho fa amb una àmplia i variada programació que va més enllà de la sala del Carrer del Pi i que recorrerà Catalunya i l’estat espanyol. L’equip d’El Maldà remarca el seu agraïment a tothom qui fa possible que el projecte segueixi endavant. Alhora reivindica la cultura com un bé essencial per al nostre país i la necessitat d’arribar al 2% del pressupost.

Author