Els Pirates Teatre preparen el seu nou espectacle de creació col·lectiva, ‘Boira a les orelles’

02.25.2020

Author

Els Pirates Teatre estan preparant el que serà el seu nou espectacle de creació col·lectiva, Boira a les orelles, que es podrà veure a El Maldà del 13 de març al 9 d’abril. La companyia, amb 19 anys de trajectòria, presenta un espectacle on es planteja què vol dir ser sord, basat en l’experiència viscuda en primera persona d’un membre de la companyia, l’escenògraf Enric Romaní. El projecte parteix de les seves experiències vitals, però també de les vivències de la companyia amb ell.

Boira a les orelles, amb la comicitat que caracteritza a la companyia, reflexiona sobre els nostres límits, els que ens venen donats i els que ens autoimposem. L’espectacle, amb música en directe, fa un recorregut per la vida de l’Enric i a partir del seu cas, parla de l’acceptació, la convivència, els prejudicis i el desconeixement profund que tenim de les diversitats funcionals.

La creació de l’espectacle és col·lectiva i amb un fort component documental, ja que la companyia ha fet una recerca personal amb entrevistes a familiars, a l’Enric i al seu entorn, així com també a professionals i especialistes que treballen amb persones amb sordesa. Boira a les orelles està dirigit per Adrià Aubert i interpretat per Bernat Cot, Núria Cuyàs i Lluna Pindado.

Boira a les orelles, en definitiva, és una història propera, viscuda en primera persona, que subratlla el valor i la riquesa de la diversitat per millorar la manera com ens relacionem i com cuidem les persones del nostre entorn.

SINOPSI
L’Enric neix l’any 1984 a Barcelona. No és fins als 5 anys que es confirma que té sordesa profunda. Els seus pares, músics, aposten per la llengua parlada, enlloc de la llengua de signes. A partir d’aquí comença el seu aprenentatge a través de la logopèdia, l’escola, la música i el mateix entorn familiar. Estudia la carrera d’arquitectura i el fet de pertànyer a la companyia Els Pirates Teatre defineix el seu camí cap a l’escenografia. A través d’aquesta experiència viscuda en primera persona, Els Pirates presenten un nou espectacle de creació col·lectiva, que parla de l’acceptació, la convivència, els prejudicis i el desconeixement profund que tenim de les diversitats funcionals.
FITXA ARTÍSTICA Un espectacle d’Els Pirates Teatre
Intèrprets: Bernat Cot, Núria Cuyàs i Lluna Pindado
Direcció i il·luminació: Adrià Aubert
Dramatúrgia: Els Pirates Teatre
Coordinació de la dramatúrgia: Míriam Escurriola
Escenografia: Enric Romaní
Vestuari: Maria Albadalejo
Moviment: Anna Romaní
Música original: Ariadna Cabiró
Tècnica: Maria Martín
Comunicació: Ester Cánovas
Producció: Marina Marcos

Testimonis: Enric Romaní, Vicenta Conde, Anna Duran, Berta Hernández, Clara Hernández, Mireia Hernández, Sendo Pedrosa, Montse Ribot, Anna Romaní, Pere Romaní, Guim Roselló.

Agraïments: a tota la família i entorn de l’Enric, a tots els membres d’Els Pirates Teatre i a l’Auditori de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. I el suport del Centre cívic Parc Sandaru.

BOIRA A LES ORELLES / ELS PIRATES TEATRE
Del 13 de març al 9 d’abril de 2020.

13, 14 i 15 de març prèvies obertes al públic.
17 de març estrena oficial
16€ anticipada (20€ a taquilla)
De dimarts a dissabte a les 20.30h. Diumenge a les 19h.

Author