Els solos de dansa i el circ més contemporani, protagonistes de l’últim cap de setmana del Deltebre Dansa

07.19.2019

Author

Després de l’èxit de la primera setmana del Festival, el Deltebre Dansa encara el segon cap de setmana protagonitzat pels solos de dansa i el circ més contemporani.

La Nit de Solos tindrà lloc avui divendres 19 de juliol i es podran veure un total de 5 espectacles en què un sol ballarí puja a l’escenari per explicar una història a través del moviment. Podrem veure solos de la parisenca Sonia Bel Hadj Brahim, més coneguda com SonYa, l’eslovac Peter Jasko, la canadenca Clara Furey, l’argentí Juan Jesús Guiraldi o la mexicana Paola Madrid.

Un altre dels plats forts del Festival serà la cloenda d’aquesta 15a edició el pròxim dissabte 20 de juliol que comptarà amb les acrobàcies i equilibris de l’espectacle Bal Trap de la companyia francesa de circ La Contrebande, on sis acròbates utilitzaran malabars i jugaran amb els límits del risc. La cloenda també comptarà amb la mostra de final dels cursos d’iniciació així com el concert de la banda Bemba Saoco que farà ballar al públic amb la seva fusió de música electrònica i sons mediterranis i cubans.

Durant dues setmanes la 15a edició del Festival Deltebre Dansa ofereix 48 espectacles de dansa i circ contemporanis d’alt nivell de 26 nacionalitats a diferents espais de la població, situada al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre. 

A més dels espectacles, el Festival reuneix també més de 150 professionals de la dansa i circ contemporanis provinents de més d’una cinquantena de països, que cada any es desplacen fins a la capital del Delta de l’Ebre per rebre classes de grans referents de la dansa. En aquesta ocasióel Festival compta amb 27 professors entre els quals destaquen el belga Tomislav English o el veneçolà David Zambrano.

 

DELTEBRE DANSA AMB ELS AFECTATS PER L’INCENDI
El Festival s’ha volgut solidaritzar amb els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, Les Garrigues i el Segrià, amb la creació de Pols latent, una emotiva peça de videodansa protagonitzada per Roberto Olivan, director del Festival, ballant enmig d’una de les zones més afectades pel foc que ha cremat més de 5.000 hectàrees d’arbres, matolls i camps de conreu.

El vídeo, creat pel deltebrenc Albert Vidal / Vèrtex Comunicació, té com a objectiu aconseguir fer més difusió de la campanya de crowfunding Rebrotem que busca recaptar 250.000 euros per ajudar als afectats pel foc de les tres comarques.

La iniciativa #Rebrotem se centra en coordinar les diferents accions ciutadanes que ajudin a restaurar l’ecosistema rural  perdut a causa de l’incendi forestal. La campanya de crowdfunding busca crear un fons econòmic comú per a ajudar a repoblar aquesta zona que va cremar durant 11 dies.

Totes les persones interessades en col·laborar, poden fer-ho a través de l’enllaç www.goteo.org/project/rebrotem.

Author