Si els vostres fills no coneixen en Luca -o el voleu conèixer vosaltres- aquest diumenge tindreu una oportunitat. En el marc de la proposta Diumenge en Tribu, serà a l’Ateneu popular 9 Barris amb La Perruca, obra de teatre fòrum pensada per a persones a partir de 7 anys, que ens convida a reflexionar entorn les diversitats de gènere i la transfòbia amb el públic infantil, així com amb les seves famílies i professorat.

La Perruca explica la història d’en Luca, un nen que vol portar els cabells llargs. La seva mare fa mans i mànigues per aconseguir tallar-li… no vol que li diguin que és una nena. Finalment, la mare se’n surt amb la seva. En Luca no entén quin problema hi ha amb dur els cabells llargs. Camí de l’escola es troba una perruca molt especial que li queda genial.  Quan arriba a l’escola els companys i companyes de classe riuen d’ell perquè sembla una nena, amb aquesta perruca! La mestra s’enfada amb ell i vol parlar amb la seva mare… què pot haver passat? D’on ha tret en Luca aquesta perruca? La professora pensa que la mare s’ha begut l’enteniment… En Luca acaba veient que no el deixen dur el cabell com ell vol, i que això genera molt rebombori. Se sent trist. I enfadat… La Perruca qüestiona els estereotips de gènere des de la infància, i les resistències que es troben les persones que trenquen amb les normes establertes (i no escrites) en relació al gènere.

És una activitat organitzada per Nus Cooperativa, que interpreten Nus Teatre, amb aquest equip:
Dramatúrgia de Cristina Cordero; continguts d’Andrea Calsamiglia i Magalí Permanyer; direcció de Rocío Manzano. Repartiment: Mireia Scatti i  Miquel Simó. Dinamització:  Magalí Permanyer / Rocío Manzano. Escenografia: Agustín Santoyo. Vestuari: Cinta Moreno i Fotografia i vídeo: Irene Colell i Lara M. Pascual.

SOBRE ELS DIUMENGES EN TRIBU
Els diumenges en tribu són programacions gratuïtes per a totes les edats i tipus de tribus, grups i famílies possibles. Espectacles infantils i concerts, amb menús a preus populars amb un carrer sense cotxes per poder gaudir dels diumenges:

-> Hamburguesa completa, vegana o de vedella i guarnició 7,5€
-> Macarrons per 4€

Podeu reservar el vostre menú a: bar@ateneu9b.net


SOBRE NUS COOPERATIVA
NUS Processos Socials i Creatius SCCL és una cooperativa de treball associat, creada per Andrea Calsamiglia, Eli Rius, Magalí Permanyer i Rocío Manzano.

Des de NUS, creen espais on conflueixen els processos socials i la creativitat amb l’objectiu de promoure i enfortir l’autonomia, acompanyar en la presa de consciència, i facilitar l’emergència de veu de persones i col·lectius. Ho fan mitjançant un ús responsable del poder i valorant la cura i la diversitat.

Per això, duen a terme accions en les que visibilitzen i qüestionen els sistemes basats en relacions de poder desiguals, i exploren conjuntament alternatives que ens acostin a una gestió sostenible de les relacions, els conflictes i l’entorn.

Acompanyen a persones, grups i comunitats perquè esdevinguin protagonistes de les seves vides i del seu entorn. Promouen l’anàlisi crítica i la presa de consciència. Passen del discurs a l’acció, fent ús d’eines del teatre social, la recerca, el treball de processos i les metodologies participatives. En totes les seves accions incorporen la perspectiva de gènere.

Duen a terme la seva activitat a tot el territori català, i puntualment fan accions a altres comunitats autònomes o països d’Europa i/o de la Conca Mediterrània.

NUS va néixer com a projecte compartit l’any 2013, i s’ha constituït com a Cooperativa de treball a l’any 2017.

 

Author