En Roger Pera i la Lali Barenys protagonitzen la nova comèdia de parella ‘Berta i Marià’ al Teatre Gaudí

04.02.2024

Author

El proper 11 d’abril s’estrena al Teatre Gaudí Barcelona ‘Berta i Marià’ una nova comèdia sobre l’evolució de les relacions íntimes i afectives amb el pas dels anys en una parella: interpretada perRoger Pera i Lali Barenys, amb l’autoria del dramaturg Ever Blanchet i la direcció de Maria Clausó. Els dies 5, 6 i 7 d’abril es faran tres prèvies a preu reduït obertes al públic.

Berta i Marià reflexiona sobre com les relacions íntimes evolucionen al llarg del temps: en el si d’una parella de 50 anys. Mentre la Berta (Lali Barenys) està més viva i activa que mai, el Marià (Roger Pera);  sembla que ha perdut l’interès per la seva esposa. L’atracció sexual ja no és recíproca, i la passió i el foc que un dia els va unir ha desaparegut totalment.

“Cada escena és un canvi de temps i fa aparèixer els retrets, l’excés d’ironies i la desconfiança. El pas del temps influeix molt en el desig, encara que l’estima i l’admiració hi son”;  explica Ever Blanchet, l’autor del text. “Per què després d’un embaràs, l’arribada de dos fills, la rutina i el treball, minva l’atracció sexual?”, apunta Blanchet. Els personatges es van fent grans al llarg que avancen els 70 min. de la funció, fins els seus últims dies.

Pel que fa a la direcció de l’obra, Maria Clausó afegeix que la disposició a quatre bandes de la: Sala Gran del Teatre Gaudí esdevé un “repte estimulant”. “Les línies i el moviment que es dibuixen en l’espai fan que l’escena sigui més viva que mai; i puguem entrar en el món dels dos personatges”. A banda, l’actriu i directora també destaca que és una “joia” poder treballar amb dos intèrprets: com el Roger Pera i la Lali Barenys per conformar : “un matrimoni que evoluciona al llarg del temps, fins que arriba a l’acceptació d’allò que s’ha viscut”.

Berta i Marià també aprofundeix en alguns aspectes més presents que mai en la nostra societat; com l’edadisme o la cosificació de la dona. El text busca també mostrar com el físic canviant al llarg dels anys; pot ser motiu de rebuig en una parella; el “convenciment” per part del Marià que un home envelleix actiu i amb possibilitats de refer la vida: amb noies més joves. La Berta, en el seu lloc, redescobreix el sexe i l’afectivitat d’una altra manera; fugint de les paraules del seu marit.

La Berta i el Marià se separen i retroben al llarg de tota la vida;  però l’afecte i l’amor perduren per acompanyar-se al final del camí.

SINOPSI

La Berta és una dona de 50 anys que se sent més viva que mai, i busca en el seu marit: el Marià, una atracció sexual que ja no és recíproca. El Marià ja no se sent atret per la Berta, i busca recuperar el desig en la joventut. Sembla que ja no queda res del foc que un dia els va unir, i cadascú pren el seu camí.

La Berta redescobreix el sexe de nou, la tendresa, sense ésser jutjada pel seu físic; ni rebutjada per la seva parella. El Marià vol seguir sent aquell home viril i actiu de sempre.

Una comèdia sobre l’evolució de les relacions afectives amb el pas dels anys. On es retroben i se separen al llarg de tota la vida. Però l’afecte i l’amor perdura per acompanyar-se en els últims dies.

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Ever Blanchet
Direcció: Maria Clausó
Intèrprets: Lali Barenys | Roger Pera

“BERTA I MARIÀ”  | 70’ |
DEL 5 D’ABRIL AL 5 DE MAIG
| EN CATALÀ | SALA GRAN |
PER A MAJORS DE 14 ANYS

Author