Engega la 10a edició ‘Festival Eva Pradell de la Teixeta’

06.22.2019

Author

La temptació de les històries explicades en veu alta es fa seus els carrers i les places de Pradell, any rere any, a principis d’estiu. Del 5 al 7 de juliol Pradell viurà la 10a edició del Festival EVA (En Veu Alta) amb la narració i la tradició oral com a fil conductor d’una dotzena d’espectacles diversos i de molta proximitat.

El cantautor solsoní Roger Mas serà l’encarregat de tancar el festival el vespre del diumenge dia 7, després de tres dies intensos. El veïnat de Pradell, de fet, ja fa setmanes que treballa intensament en la decoració dels carrers que acolliran narradors, actors, músics i públic.

Si Roger Mas serà l’encarregat de coure l’Eva a Pradell, qui l’obrirà seran Quimet Pla i Núria Solina amb Absenta, un espectacle que torna a Pradell 10 anys després d’haver format part de la programació de la primera edició de l’Eva prioratí. L’humor excèntric, passat de voltes i fins i tot absurd de Christian Atanasiu passarà pel corral nou la nit de divendres.

El cabaret poètic i evocador del Far West de Maria Casellas i Guillem Rodríguez, Johnny & Vienna serà a les Bancals de Cal Cabré, i José Manuel Garzón durà les impactants històries vitals dels fills dels nazins fins a la Cova del Rector amb Nacidos culpables. Si la nit de dissabte a la cova, amb caminada nocturna inclosa, és un dels imprescindibles de l’Eva a Pradell, ho és també l’A tres bandes; tres grups, tres espais i tres espectacles. Enguany amb la narradora Martha Escudero, Carles Cano i Llorenç Giménez i els Tornaveus.

D’entre les propostes familiars, extensives a públic de totes les edats, els Contes puça de Miquel Ukecontes, el cançoner popular del País Valencià recollit per La POP, Petita Orquestra Peiotaire, o els contes del continent africà narrats i cantats per Agnès Agboton i Musbaba Traoré.

Com sempre, diumenge al matí un espai de micro obert, el Fòrum obert per compartir lectures i històries, i un migdia amb vermut rumbero amb Aires de rumba. Tampoc hi faltaran Les entranyes de l’Eva, aquest espai del festival que convida persones que expliquen històries en primera persona. Enguany amb Alfonso Rodríguez, un home gai que un dia decideix trencar amb els propis tabús i viatjar per conèixer i gaudir de la diversitat cultural i sexual dels països musulmans.

A més del suport incondicional de l’Ajuntament de Pradell i desenes de voluntaris, l’Eva s’alia, un any més, amb el Centre Quim Soler, la literatura i el vi. Enguany, i durant els tres dies de festival, el primer pis del Sindicat acollirà l’exposició Priorat en persona que arriba també als 10 anys de vida vinculant escriptors d’arreu dels Països Catalans amb la comarca del Priorat i la seva gent.

Author