Entrem a la Setmana Santa i a Esparreguera… és temps de Passió!

04.12.2019

Author

La Passió d’Esparreguera ja ha començat la temporada 2019 amb la il·lusió i les ganes de fer arribar a l’espectador un espectacle popular d’un valor excepcional i reconegut arreu, avalat per una tradició de fa 400 anys. Va engegar a primers de març, però aquesta setmana entrem en la temporada alta de l’espectacle, que es caracteritza per una acurada presentació escènica i per representar-se durant tot el dia.

L’encertat moviment de les masses, la gran varietat de cromatismes realçats contínuament per sorprenents efectes de llum, so i efectes especials aconsegueixen transmetre a l’espectador l’essència d’uns personatges que van viure fa dos mil anys. La grandiositat del teatre, uns decorats magnífics que donen un caire èpic a l’espectacle, la
gran quantitat d’actors en escena, l’agilitat en els canvis escenogràfics, la perfecta unió de textmi música, interpretada en directe, fan que La Passió d’Esparreguera esdevingui una producció teatral de
característiques úniques.

La Passió es representa en 35 escenes, repartides en dues parts: al matí, 12 escenes i a la tarda, les 23 restants. Es tracta, doncs, d’una estructura poc freqüent en el teatre actual, que fa de l’espectacle una autèntica festa popular per a gaudir durant tot un dia.
“Al voltant de 10.000 persones, any rere any, motivats per la bellesa i la màgia de l’espectacle, ens visiten i fan possible la pervivència d’un espectacle declarat d’interès nacional i premiat amb la Creu de Sant Jordi”, expliquen. Un ampli ventall de propostes organitzades permeten assistir a l’espectacle  amb totes les garanties i comoditats possibles.

La Passió amb música en directe!

La música és un dels trets diferencials més importants de la Passió d’Esparreguera. Va íntimament lligada amb el desenvolupament de l’espectacle, potencia emocions, subratlla ambients, és en directe i sempre s’adapta a la representació.

L’any 1976 s’estrenà la partitura, composta expressament per a La Passió d’Esparreguera pel mestre Josep Borràs, fill de la vila. En la composició hi ha una dualitat entre música religiosa potenciada per un orgue de més de 700 tubs i una música més realista de caire oriental i hebraic. Enguany es compta amb una orquestra amb més de 30 músics i una coral de 50 veus que donen vida a la banda sonora de l’obra.

El text de La Passió

El text actual és obra del poeta esparreguerí Ramon Torruella i Satorra. Es va estrenar l’any 1960 i té la particularitat que, tot i mantenir-se fidel als textos evangèlics, s’adapta a nostra realitat més immediata. Sap encaixar molt bé la forma rítmica del vers a l’ambient i a la psicologia del personatge i cada vers té l’estil i la forma que millor li escau en cada moment.

La imatge del 2019

El disseny del cartell 2019 ha recaigut sobre Olivier Grau, qui ja l’havia elaborat en temporades anteriors. Aquest any, ha optat per donar protagonisme a una imatge de l’espectacle, concretament, al quadre del sermó de la muntanya. Amb aquesta fotografia d’un to blavós es vol remarcar la teatralitat de La Passió, alhora que ressalta un element del drama com els del miracle dels pans i els peixos.

INFORMACIÓ PRÀCTICA TEMPORADA 2019
*Dates de representació
Març: 10, 17, 23*
Abril: 7, 13*, 19, 28
Maig: 1, 5
*Horaris
Primera Part, Vida pública de Jesús
Matí de 10:30h a 13h
Segona Part, Passió, mort i resurrecció
Tarda de 15:30h a 18h
Horari especial els dies 23 de març i 13 d’abril, que es farà una única sessió des de les 17h a les 22h
*Tarifes:
Entrada general: 22€
*Descomptes
Col·laboradors i amics passió
Majors de 65 anys
Menors de 18 anys
Menors de 12 anys
Menors de 8 anys (acompanyats d’un adult)
Carnets de descompte
Grups reduïts de 3 a 6 persones
Grups reduïts de més de 7 persones

*Reserves i venda de localitats
De dilluns a divendres, a les taquilles del teatre
Horari: De 18:00 h a 20:00 h
Tel. 93 777 15 87
Les 24 hores a través de Ticketea

Author