Es roda l’adaptació televisiva d’El crèdit’ una coproducció de Focus Audiovisual, TV3 i TVE

09.22.2019

Author

Des del passat 12 de setembre es roda El crèdit | El crédito, una coproducció de Focus AudiovisualTelevisió Espanyola i Televisió de Catalunya, amb el suport de l’ICEC i la col·laboració especial de l’Ajuntament d’Alella. Es tracta d’una pel·lícula per a televisió que adapta l’èxit teatral amb el mateix títol, escrit per Jordi Galceran i exhibit a Barcelona (dues temporades seguides) i a Madrid (tres temporades consecutives) amb magnífica acollida de crítica i públic. Aquesta producció conservarà el ritme, la contundència, l’estructura dramàtica i l’eficàcia còmica de la funció teatral i hi afegirà recursos específics de llenguatge audiovisual, que permetran a l’espectador aprofundir en les zones de confort de la funció.

Dos personatges, una sucursal bancària i una sol·licitud de préstec, són els elements bàsics d’aquesta producció, una comèdia àcida sobre la crisi, la desesperació, la fragilitat de les relacions humanes i sobre les estranyes i insondables relacions de parella.
La direcció anirà a càrrec d’Abel Folk i Joan Riedweg, i comptarà amb els protagonistes de les versions teatrals: Jordi Bosch i Carlos Hipólito, que interpreten el paper de Gregorio en la versió catalana i castellana, respectivament. Tots dos comparteixen protagonisme amb Pere PonceÀngels GonyalonsAgnès BusquetsAbel FolkAlbert Salazar i Clara Schilt. El guió el signen Jordi Galceran i Ramon Paso.

El rodatge es du a terme al Nou Espai d’Arts Escèniques d’Alella i tindrà una durada aproximada de quatre setmanes, de les quals en aquests moments és a l’equador.

Fenomen teatral

Focus Audiovisual continua amb la seva aposta per adaptar al format televisiu peces dramàtiques d’èxit, com va ser el cas d’El nom (TVmovie emesa per TV3 el 23 d’abril del 2018, que va aconseguir un 19’6% de quota i va aplegar 506.000 espectadors). Enguany i en coproducció amb Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya, adaptarà l’èxit teatral de Jordi Galceran El crèdit, peça guanyadora del Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta 2011. L’obra teatral que serveix de base per a aquesta producció es va estrenar a La Villarroel el 19 de setembre del 2013, signada per Jordi Galceran i dirigida per Sergi Belbel.
El muntatge es va convertir en un gran èxit tant en nombre d’espectadors -més de 150.000- com de representacions arreu de Catalunya -440 funcions-. Des del 2013 al 2018 i sense interrupció, El crèdit s’ha mantingut a la cartellera teatral en català i en castellà. El text s’ha traduït a 8 llengües diferents i s’ha estrenat a 10 països.
La crítica teatral en va dir…
  • “Tras ver dos veces El crèdit, aplaudo sin trabas el talento de Galcerán, que tiene el olfato, la música y la teatralidad de los grandes comediógrafos.” – Marcos OrdóñezEl País-Babelia.
  • “Galceran té una habilitat prodigiosa per al diàleg, per donar una volta de cargol darrere l’altra, de manera que l’obra, sense acció, vagi progressant.” – Santi FondevilaAra.

Author