Del 16 al 20 d’octubre el Festival Escena Poblenou celebra la seva 18a edició sota el lema Fem Pinya, per reivindicar el seu compromís amb les arts escèniques, les dones creadores i la cultura. En aquesta edició es presenten 17 espectacles, entre els quals destaca Habitació 1: Ultima Thule d’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES, en coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya i 360 grams d’Ada Vilaró, en coproducció amb el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències.
Com en anteriors edicions Escena Poblenou comptarà amb el projecte SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí, diverses activitats al voltant de les dones creadores i el pensament feminista. Com a novetat, es presentarà el Festival Valentina, un programa d’activitats dirigit al públic familiar i dedicat als drets dels infants.
El festival es farà a diferents espais i equipaments del Poblenou i la ciutat de Barcelona. Amb una programació atrevida i compromesa, el Festival convidarà al públic a despertar el seu esperit crític, reflexiu i festiu.
Aquest 2019 Escena Poblenou arriba a la majoria d’edat i celebra 18 anys de compromís i suport a les arts escèniques multidisciplinàries. Com diu la mateixa Ada Vilaró, directora del festival: “Fem Pinya per obrir noves possibilitats i ser a prop del risc i del compromís. Fem Pinya per millorar les condicions de totes i tots els professionals que ens dediquem i estimem l’escena i la cultura. Fem pinya per una escena on les dones i el pensament feminista siguem referents i obrim finestres, portes i silencis. Públic, fem pinya! Per una escena no elitista, on totes i tots hi podem accedir”.
La programació d’aquest any comptarà amb 17 espectacles, tres dels quals són coproduccions. Una d’elles és Habitació 1: Ultima Thule d’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES. Es tracta d’una coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya que serà, a més, l’espectacle inaugural i que es podrà veure durant quatre dies al TNC. La segona, amb el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, serà 360 grams d’Ada Vilaró, una peça que neix arran de la seva lluita contra el càncer. Finalment, la tercera coproducció serà amb el Centre Cívic Can Felipa i els seus programes d’arts visual i arts escèniques amb l’espectacle K.
En total a l’edició d’enguany es podran veure 14 espectacles d’arts escèniques i 3 concerts. D’aquest, set espectacles s’
Un any més comptarà amb el projecte Embrions que programarà noves propostes en estat de gestació com l’espectacle Col·lapse, de la companyia Biguette Ballasco, Síndrome Hang JonGE de Labuena Compañía, I AM (T) HERE de Pere Jou i Aurora Bauzà i PATA DE GALLO de companyia Estampades.
A part de la programació artística, també es proposaran diferents activitats. Es repetirà com en les anteriors edicions amb els espais de diàleg al carrer al voltant de la visibilitat de les dones creadores i el pensament feminista sota el títol de SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí. Com a novetat, es presentarà un programa dirigit al públic familiar dedicat als drets dels infants anomenat Valentina.
Amb la seva seu principal al Centre Cívic Can Felipa, el Festival se celebrarà en d’altres equipaments propers, com la Sala Beckett, el Centre Moral i Cultural del Poblenou, l’Institut Quatre Cantons, així com en diferents carrers i places del Poblenou, i al Teatre Nacional de Catalunya.