El Festival Ésdansa modifica el format de la seva part formativa afegint la nova proposta Guaret

06.05.2024

Author

Ésdansa, el festival degà de la dansa d’arrel tradicional, que arriba a la seva 42a. edició a Les Preses (La Garrotxa), continua apostant per la creació, la participació, la internacionalització, la formació. I en aquesta edició es podrà veure d’una manera més clara perquè des de la direcció s’aposta d’una manera ferma: cap aquest sentit, creant una nova oferta formativa, Guaret.

La línia formativa de l’Ésdansa que va néixer sota el lema “Ballar i fer ballar” engloba el Petit Ésdansa’T:  per a infants de 3 a 11 anys. l’Ésdansa’T jove amb joves de 12 a 16 anys, l’Ésdansa’T, a partir de 16 anys i com ja hem avançat, el Guaret. Aquest 2024 les sessions formatives se celebraran del dilluns 19 a divendres 23 d’agost. I, seguint la tònica dels últims anys, oferirà un ampli ventall de tallers des de
l’aprenentatge de: coreografies de danses purament tradicionals, tant de Catalunya com d’altres territoris internacionals;  fins a tallers enfocats a la creació i a oferir eines per ballar i ensenyar a ballar.


PETIT ÉSDANSA’T, els tallers per a infants de 3 a 11 anys

Horari: Matins i tardes
Lloc: Espai de dansa d’arrel tradicional

El Petit Ésdansa’T acompanya als infants a descobrir la música i la dansa; que podran viure al llarg del Festival. Una barreja de colors, cultures, llengües i diversitat que enriqueix a petites i grans. A més, amb l’Esbart Sicoris de Lleida podran fer un treball a partir del joc, l’experimentació, el descobriment del gest: per transmetre la tradició a través de la dansa i el moviment.

ÉSDANSA’T JOVE, els tallers per a joves de 12 a 16 anys
Horari: Matins
Lloc: Espai de dansa d’arrel tradicional

L’Ésdansa’T Jove és la continuació natural del Petit Ésdansa’T que va néixer el 2017 per oferir tallers formatius: en dansa d’arrel tradicional per a joves. Busca apropar les persones joves a la creació i a les eines creatives de la dansa d’arrel; amb diversos formadors i formadores i aprofundir en el coneixement de cada cultura i dansa dels països que visiten: l’Ésdansa 2024.

 

ÉSDANSA’T ADULT, els tallers per a majors de 16 anys
Horari: Matins i tardes
Lloc: Local social de Boscdetosca i Recinte Ésdansa

Un espai per aprendre danses tradicionals d’aquí i d’arreu i experimentar amb diferents eines i tècniques per ballar. Enguany els tallers comptaran amb formadors con Juan Carlos Lérida, Pere Seda, Pilar Capdevila i Sandra Tutó; el Ballet Folklórico “Manuel Acosta de Bolivia”; Everest Nepal Cultural Group de Nepal, Kolovit de Bòsnia i Hercegovina, Rising Choreos de Malawi, entre d’altres.


GUARET – Espai de formació i investigació en dansa d’arrel tradicional

Horari: Matins
Lloc: Espai de dansa d’arrel tradicional

Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, el guaret és un estat de repòs en què es manté: una terra de conreu que es deixa sense sembrar durant un o més anys. Per tant, l’aposta formativa de l’edició del festival Ésdansa 2024 busca un espai de treball tranquil; de diàleg i repòs de les idees de creació. S’ha creat una línia formativa i d’investigació dirigida a persones amb una certa experiència en dansa; que vulguin aprofundir en aquest àmbit.

Aquesta primera edició de Guaret es comptarà amb els formadors Juan Carlos Lérida, Jon Maya, Julen Achiary, Andrés Marín i Magí Serra i amb l’acompanyament i guaitge de Marina Escoda.

Les inscripcions a la part formativa s’obren a partir d’avui mateix, dimecres 5 de
juny. Trobareu més informació a través del web: www.esdansa.cat

Author