Estrena al temporada Alta de ‘Mili KK’, espectacle creat per Jumon Erra i Marc Angelet

11.27.2018

Author

Aquest dimecres 28 de novembre, el Festival Temporada Alta estrenarà Mili KK, un espectacle de teatre Verbatim creat per Jumon Erra i Marc Angelet, on reuneixen els relats de testimonis fidels de primera mà d’insubmisos, militars, periodistes, jutges i polítics processats per desobediència civil a Espanya. De dimecres a diumenge tindran lloc un total de 5 funcions a La Planeta. 

Durant els anys vuitanta, a Espanya la desobediència civil va aconseguir l’abolició del servei militar obligatori. Molts objectors de consciència, que es negaven a incorporar-se a l’exèrcit, van ser processats i van acabar en presons militars. El relat d’Erra i Angelet parteix del testimoni fidel de primera mà d’insubmisos, militars, periodistes, jutges i polítics. Un altre exercici de teatre Verbatim per conèixer les pràctiques i les contradiccions d’un moviment eminentment pacifista, que va aconseguir abolir la mili i va canviar la relació de la democràcia incipient amb l’estament militar.

 

El cicle de teatre Verbatim de Temporada Alta  

Temporada Alta programa el Cicle Verbatim, a proposta de la sala La Planeta, format per tres obres basades en el testimoni oral de la gent: les ja representades El color de la llum de Ferran JoanmiquelNo m’oblideu mai de Llàtzer GarciaMili KK de Marc Angelet.

Aquesta forma de teatre documental, que va néixer al Regne Unit durant els anys 60-70, construeix les seves dramatúrgies a partir de realitzar entrevistes amb diferents persones que, d’una manera o altra, s’han vist implicades en uns fets reals. Les entrevistes es graven i aquest material és objecte d’un treball d’anàlisi i selecció, fins que finalment se li dóna una forma dramàtica respectant sempre les paraules de les persones entrevistades i les seves opinions.

Aquest tipus de teatre s’ha fet molt popular, fins al punt que institucions com ara el National Theatre anglès realitzen cicles de Verbatim i activitats que el promouen. El compromís ètic de la companyia és fonamental, primer, en la implicació col·lectiva de tots els seus membres (director-dramaturg, intèrprets i tècnics) durant el període de recerca; i després, en l’acord convingut amb les persones entrevistades que les seves paraules i opinions seran respectades. 

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA SOBRE L’ESPECTACLE:
Dramatúrgia: Jumon Erra i Marc Angelet
Direcció: Marc Angelet
Intèrprets: Francesc Cuéllar, Rafa Delacroix i Alberto Lozano
Disseny tècnic: Lluís Robirola
Coordinació del cicle Verbatim: Ferran Joanmiquel
Producció: Mithistòrima Produccions, SL i Sala La Planeta
Coproducció: Temporada Alta
Amb el suport de: ICEC, Ajuntament de Girona i Diputació de Girona
Amb la col·laboració de: Fàbrica de creació La Seca – Espai Brossa
www.laplaneta.cat
Del mateix autor de: Pluja (TA16), El ninot o la lluna – Torneig de Dramatúrgia (TA12)

Author