Estrena de ‘Flors Carnívores’, una dramatúrgia d’Anna Maria Ricart dirigida per Marc Chornet

09.13.2019

Author

Dijous 19 de setembre arriba a l’Escenari Brossa Flors Carnívores, una dramatúrgia d’Anna Maria Ricart dirigida per Marc Chornet.

Anna Maria Ricart (guanyadora del Premio MAX 2015 a la Millor adaptació teatral) ens proposa un ritual, una cadena de successos, sospites i estratègies que fan ressonar a l’espectador idees, empaties i fòbies pròpies. Com tres noies adolescents (Mariona Blanco, Cristina López i Ivet Zamora) es plantegen el futur quan aquest no existeix? Vivim nosaltres, el públic, en una societat que està desatenent el seu propi devenir?

Divendres nit. En un soterrani, aïllat del món. Per unes hores, aïllades dels de dalt. Tres adolescents jugaran. Jugaran a ser allò que no són, el que voldrien ser, el que podrien ser… Jugaran a imaginar un gest, un instant, una acció única… mai no esdevinguda. Jugaran a no ser mai grans, a no ser mai els de dalt. O sí. Jugaran a imaginar el futur, o a imaginar com evitar-lo.

NOTA DEL DIRECTOR
“Hi ha teatre que es fa per a fer riure, fer plorar, per enfadar-se, per cridar, per a reivindicar… I després, amagadet al fons d’un calaix, hi ha un teatre que està escrit des de la necessitat artística més íntima, més espiritual, més trascendental. És un teatre que s’amaga al fons del calaix perquè té por de no està de moda, de no anar amb sintonia amb els temps. És un teatre tímit. Ell no vindrà, ets tu qui s’hi ha d’acostar. I quan t’hi acostes, de primer moment, potser s’espanta i també t’espantes tu. Però a poc a poc ell comença a parlar. I cada vegada que parla, més que respostes, veus que li agrada fer preguntes… discretes, quasi sense adonar-te’n. I tu, sense voler-ho, et vas sentint còmode, t’hi vas enamorant, vas responent a totes les seves preguntes en un acte de sinceritat profunda. No recordes l’últim cop que vas ser tan sincera o sincer. I després d’aquest acte, únic, irrepetible… tens la sensació de ser una mica diferent. Una mica millor, fins i tot. I l’estimaràs. L’estimaràs perquè t’atraurà, però no l’atraparàs… Mai l’acabaràs d’entendre. I per això estimar-vos serà l’acte de rebel·lia més gran mai imaginat.
L’Anna Maria Ricart s’atreveix a escriure un text dramàtic que és pura poesia. Poesia que surt del llibre i es fa humana, com deia Lorca. I ens parla del futur amb nostàlgia. Un futur somniat que mai s’esdevindrà. No se m’acut acte més polític.
Marc Chornet

Aquesta obra s’enmarca en l’intinerari #FutursBrossa, on diferents autors (Joan Yago, Anna Maria Ricart, Susanna Barranco, Miquel Ripeu i Roger Conesa) proposen la seva mirada, pròpia i única del que esdevindrà el nostre món.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Del 19 de setembre al 13 d’octubre
ESTRENA dijous 19 de setembre
Horaris De dimecres a dissabte 20.00 h i diumenge 18.00 h
Preus Dimecres i dijous 13€.  Divendres, dissabte i diumenge 18€. 
Durada 70 min
ESPECTACLE EN CATALÀ

Author