Estrena de ‘Pel davant i pel darrera’, amb aplaudiments per tots els costats

11.29.2018

Author

La nit de dimecres el Teatre Borras va tornar a brillar amb l’estrena de Pel davant i pel darrera, el text de Michael Frayn que ja s’estrena en aquest mateix teatre per quarta vegada. És una versió de Paco Mir que també s’ha estrenat a Barcelona, amb aquesta en cinc ocasions, sempre dirigida per Alexander Herold, l’anglès que es mou pel vodevil com un peix a l’aigua i que ja l’ha dirigit 10 vegades. Un espectacle “amb el que ja hem fet marca”, en paraules de Toni Albaladejo, de Anexa.

L’estrena va ser potent. Molt de públic a l’entrada –gent del barri, passants…- i, és clar, els afortunats que entraven al teatre. Tothom estava impacient per veure aquesta nova producció. Vam veure molts petons, moltes selfies, alguna abraçada, molts somriures… Una nit feliç, a la que ens van acompanyar, entre d’altres, Helena Rakosnik,  Philipp Stanton, Juanjo Puigcorbe, Meritxell Huerta, Mònica Perez i Frank Devesa (Du Dua), el mag Marin… i que va acabar de la millor manera: amb expressions a la cara d’esgotats de tant riure! Els aplaudiments van durar almenys 5 minuts sense parar. I els protagonistes van sortir a saludar, com no podia ser d’una altra manera…pel davant i pel darrera!

Tot i que la versió i la direcció la signen els habituals, l’espectacle és diferent perquè ja se sap que les obres les fan els artistes. De la última versió que vam poder veure a Barcelona (2010) només repeteixen dos: Miquel Sitjar i Jordi Díaz. I els acompanyen Lloll Bertran, Xavi Serrat, Agnès Busquets, Laia Alsina, Carme Pla, Lluís Villanueva i Bernard Cot. Una altra diferència és que Paco Mir ha reduït l’espectacle a 2 h (al l’inici durava 2,50), “tallant amb unes tisores màgiques que no deixen petjada”, assegurava Albaladejo.

A la sortida, tothom tenia encara el somriure posat. I va durar una bona estona, perquè hi havia cava, formatge, fuet, magret d’ànec i coques del Fornet!

A més dels que hem apuntat, hi van assistir alguns dels protagonistes de les antigues versions. I es van fer una foto tots junts! Hi trobareu Carme Pla (2018), Miquel Sitjar (2010 i 2018) Juanjo Puigcorbé (1985),  Alexander Herold (director),  Saida Lamas (2010), Pep Planas (2010), Jordi Díaz (2010 i 2018) i Mònica Pérez  (2010).

Moltes felicitats a tots: als del davant i als del darrere!

De moment, no hi ha data de tancament, però jo no me’n refiaria… Trobareu les entrades aquí 
I si voleu recuperar la crònica de la presentació de l’espectacle, amb tots els detalls, és aquí 

Author