Fel Faixedas estrena a Barcelona ‘El Motivador’ una paròdia sobre el coaching i les claus de la felicitat

02.25.2020

Author

Després de la gira de Bona nit, benpartis!, un espectacle d’humor i música, amb més de 70 representacions arreu de Catalunya, en Fel Faixedas presenta per primer cop a Barcelona el seu segon espectacle en solitari, El Motivador una proposta farcida  amb el peculiar sentit de l’humor que el caracteritza. L’espectacle, produït per H6 produccions, es podrà veure a la Sala Versus Glòries del 4 al 29 de març. Està dirigit per Marcel Tomàs i compta amb un actor assistent, l’actor i clown Raul Martínez, , cofundador de la companyia H6 Clown.

.A El Motivador, Faixedas fa un retrat-parodia d’uns personatges cada vegada més presents a la nostra societat: els coachs-gurús i les seves solucions. Especifica que “no és un monòleg, sinó un solo teatral” on es transforma en un coach motivacional per explicar les principals claus per aconseguir la felicitat màxima. Però…

Faixedas assegura que “l’obra està basada… una mica en fets reals. Com diu Paulo Coelho,  la felicitat està sobrevalorada i ha fet molt de mal.. Els diners no fan la felicitat, però ajuden. Però si te’ls ha de deixar el banc, de vegades més val ser pobre!”

L’ARGUMENT
El Motivador explica la història d’èxit d’un peixater que va tocar el cel obrint desenes de peixateries per tot l’estat, gràcies a oferir un tipus de llagosta molt especial. Va aconseguir molts diners, popularitat, èxit, reconeixement, poder…Però tot i així, no era feliç. La troballa que ho va arreglar tot va ser un llibre que li va canviar la vida. I això és el que intenta explicar durant una conferència, encara que li costa… És un home a qui la seva relació amb les feines anteriors, els medicaments, el consumisme, els bancs… no l’han ajudat gaire a trobar la felicitat i, en canvi, sí que pot assegurar que l’ha trobat en dues coses que tenia a tocar: l’amor i l’humor.  En aquest sentit, Faixedas diu que “amb amor i humor, no fan cap falta ni els coachs ni altres punyetes.” I lamenta que molta gent hagi canviat els psicòlegs pels gurus, en bona part a causa de les xarxes socials.  Per a ‘actor: “El coach és com un gelocatil, que te l’empasses i sembla que tot s’ha arreglat. Però quan passa l’efecte…”


SOBRE FEL FAIXEDAS
L’actor i autor, Fel Faixedas, és un dels fundadors de Teatre de Guerrilla, grup amb el que va treballar 12 anys. L’any 2010 va deixar la companyia i, juntament amb Carles Xuriguera, van encetar una nova etapa amb el nom de Xuriguera&Faixedas, en la que van estrenar No som res de Francesc Serés i Live, un xou teatral un espectacle de creació pròpia  amb el qual van fer una gira exitosa per tot el país.

En Fel Faixedas ha compaginat la seva faceta teatral amb el periodisme i també ha fet col·laboracions televisives en programes com Casting, El Club amb Albert Om, Fent amics, de Sergi Mas, Jo vull ser de Toni Soler, Caçadors de bolets, Collita pròpia de Lídia Heredia i Francesc Mauri, Glops (on a més de presentador va ser també director) i al Tot es mou la temporada passada. Per altra banda, també l’hem pogut escoltar a la ràdio als programes Els Matins de Rac1, primer a L’Hora del pati amb Albert Om, i després a El Món amb Xavier Bosch i Jordi Basté, a La Tribu i a Estat de Gràcia. Actualment des del setembre del 2019 està de nou a la ràdio, a RAC1 col·laborant al programa Islàndia amb Albert Om.

Entrades per a l’espectacle, aquí

Author