Formació, exhibició i comunitat, eixos centrals de la nova programació de L’Artesà, el nou teatre del Prat

09.24.2019

Author

Aquesta Temporada, que engega l’octubre i acaba el gener del 2020, les Arts en Viu ompliran tots els racons i sales del Teatre L’Artesà de gaudi i reflexió, pràctica i creació. Una programació ens portarà a explorar mons diversos que passen per noms de trajectòria consolidada com és el cas de Mundo obrero, d’Alberto San Juan, o Cinco horas con Mario, amb Lola Herrera, com també per propostes d’investigació dels Dijous Teatre que amb la creació de companyies com Los TorreznosSocietat Doctor AlonsoRocío MolinaXavier Bobés i Escarlata Circus.  I també per llenguatges més híbrids, de la mà d’Amalia Fenández i Albert Pla.

El Teatre L’Artesà també enceta una línia de suport a la creació local amb La moderna, que en aquesta temporada alimentarà la programació estable de la ciutat amb un projecte de creació col·lectiva dirigit per Begoña Moral amb Teatre Kaddish,  i una carta blancaJosep Costa, que es materialitzarà amb un recorregut  per la seva vida dedicada al teatre, amb les paraules dels autors i personatges que l’han acompanyat.

Seguint la línia de suport a la creació, Eva contra Eva, una comèdia insipirada en la pluripremiada pel·lícula All about Eve, de Joseph Mankiewicz, a partir d’una adaptació de Pau Miró i dirigida per Sílvia Munt, prendrà forma al gener a L’Artesà, on se’n podrà veure l’estrena amb un elenc format per Emma Vilarasau, Nausica Bonnín, Eduard Farelo i Andreu Benito.

Aquesta temporada les Accions i Propostes per a Tots els Públics (PT) del Teatre L’Artesà s’integren amb la programació de La Xarxa – El Prat  portant a escena espectacles com La nena dels pardals de Jordi Palet o Les Clink de la cia. Les Bianchis. La programació familiar oberta al públic es lligarà també a Camins vius, un projecte adreçat a la comunitat educativa que s’engegarà aquesta temporada a totes les escoles públiques de la ciutat.

L’Artesà també ha obert aquest mes les seves portes a la formació esdevenint seu de L’Escola d’Arts en Viu, acollint grups de dansa i teatre a les seves aules i sales polivalents i obrint una finestra al món de la creació dins el seu currículum.

Amb l’objectiu de desbordar i integrar les Arts en Viu amb el teixit ciutadà, des del teatre s’ha demanat ajuda a pratencs i pratenques per dissenyar uns itineraris de recomanació. Quatre maneres diferents de viatjar a través de la programació d’aquesta temporada que poden ajudar a la seva contextualització a l’hora de triar un o un altre espectacle. I continuant amb el treball per a la comunitat s’ha creat la Programació Expandida, un espai que s’obre a la pràctica i al diàleg, a través de xerrades, laboratoris d’experimentació, processos comunitaris, on es regenera i nodreix l’esperit de la força transformadora de la cultura.

“Deia l’escriptor rus Lev Tolstoi que el secret de la felicitat no es troba en fer sempre allò que vols, sinó en estimar allò que fas. La nova temporada del Teatre L’Artesà estarà carregada de fets i d’amor i així viurem cent anys des que es va posar la primera pedra d’aquest edifici que ara és el node central del programa d’Arts en Viu del Prat”, conclouen des del teatre.

Author