‘Fuerza Bruta Wayra’, una espectacular experiència teatral d’immersió, continua al Teatre Coliseum

03.21.2024

Author

FUERZA BRUTA WAYRA és una experiència teatral dinàmica i d’immersió que utilitza tots els mitjans possibles per a sorprendre l’espectador; portant-lo a un univers desconegut de noves sensacions. Ens proposa trencar el sotmetiment intel·lectual del llenguatge i crear un espai on la velocitat dels estímuls rebuts supera les expectatives del públic més exigent; i on aquest s’entrega participant d’un món artístic percebut com una realitat paral·lela. És una  sorprenent experiència teatral 360º que té previst estar fins al pròxim 31 de març al Teatre Cúpula Arenas, amb previsió de prorrogar la seva temporada a la ciutat degut a l’èxit de públic que està tenint.

Per als creadors argentins el més important és poder emocionar a l’espectador. El públic s’entrega, sabent que forma part d’un fet artístic, a una realitat paral·lela, etèria, bella, delirant i absolutament més veritable que la quotidiana, sabent que està sent conduït a estavellar-se contra la seva pròpia sensibilitat. Una sensibilitat col·lectiva, universal, sense traducció, ni anestèsia. Brutalment feliç.

FUERZA BRUTA WAYRA no necessita les paraules, utilitza bàsicament el llenguatge gestual i corporal, el més universal al costat d’una música entre tribal i electrònica, un altre element important per a crear atmosferes. A l’espectacle no hi ha seients, i el públic està dret els 70 minuts.

Amb els seus muntatges la companyia argentina sempre aspira a portar l’energia dels concerts de rock al teatre amb propostes molt sorprenents i diferents.

“El teatre té massa solemnitat”, explica Fabio D’Aquila, coordinador general de Fuerza Bruta, “els nostres espectacles són més per a viure’ls que per a veure’ls. Utilitzem un llenguatge teatral en contínua innovació”.

Classificada per la revista Variety com “una nit de sensacions sorprenents”, FUERZA BRUTA WAYRA és un muntatge que desperta tots els sentits. Durant la funció, el públic se submergeix en un espectacle 360° amb molts efectes visuals: un home en una gegant cinta de córrer travessant una sèrie de parets mòbils; intèrprets en suspensió en l’aire; i ballarines i ballarins dansant sobre els caps del públic. De fet, a FUERZA BRUTA WAYRA, no hi ha “a dalt” ni “a baix”, només acció, pura acció.

Una de les característiques principals del treball de la companyia és que els intèrprets sempre es barregen amb el públic, el conviden a experimentar amb materials diversos i elements com l’aire, la música o la dansa. Amb l’objectiu de compartir i amb la idea d’esborrar el límit entre l’artista i el públic. La participació del públic és un element clau: la provocació, l’estimulació dels sentits, la potència de la música, de les imatges i dels efectes especials serveixen perquè el públic entri en un espai que el transforma i modifica.

El muntatge té una gran complexitat tècnica, compta amb 10 grans turbines d’aire, 200 focus, una màquina de córrer de grans dimensions que suporta fins a cinc intèrprets i una enorme piscina suspesa sobre els espectadors, entre altres.

A més, la funció dels divendres i dissabtes és una experiència encara més especial: un passi exclusiu per a majors de 18 anys que inclou un Live Night, un post xou festiu amb tota l’energia de FUERZA BRUTA WAYRA.

Des de llavors, FUERZA BRUTA s’ha convertit en tot un fenomen internacional i continua mantenint la creativitat, la innovació i l’experimentació com les seves prioritats, integrant-les amb mestratge.


FUERZA BRUTA WAYRA –
INFORMACIÓ D’INTERÈS

Teatre Cúpula Arenas
A partir de 25€
Menors de 12 anys: gratuït

Venda d’entrades: ENLLAÇ

A FUERZA BRUTA WAYRA no hi ha seients, el públic roman dempeus els 70 minuts que dura l’espectacle. A més, se sol·licita als espectadors que es moguin i participin del muntatge.

La funció dels divendres i dissabtes és una experiència més especial: entrada exclusiva per a majors de 18 anys que inclou el Live Night, un post xou festiu amb tota l’energia de FUERZA BRUTA WAYRA.

S’utilitzen llums estroboscòpiques, aigua, fum i vent.
Es recomana vestir roba còmoda.
Es permet l’accés a la sala a nens a partir de 4 anys.

Horaris

Dimecres i dijous, 20:30 h
Divendres, 22:00 h
Dissabtes, 19:00 i 22:00 h
Diumenges, 18:30 h

Author