Fundació Romea i Focus presenten: ‘POTSER (o sobre una novel·la desbloquejada i amb un altre títol)’

10.28.2022

Author

El dilluns 7 de novembre, a les set del vespre al Teatre Romea de Barcelona es presenta: POTSER (o sobre una novel·la desbloquejada i amb un altre títol). L’esdeveniment comptarà amb la presència de l’escriptor, Eduard Márquez.


SOBRE L’ACTE

L’any 2020, Márquez va realitzar a la Fundació Romea una conferència per explicar el seu bloqueig creatiu amb: POTSER (o sobre el bloqueig d’una novel·la). El 2022, torna per actualitzar el seu recorregut en aquest bloqueig que no el deixava acabar una novel·la en la qual portava treballant cinc anys.

En paraules d’Eduard Márquez: “El 20 de gener del 2020, mentre el temporal Glòria començava a descarregar fora del teatre; vaig explicar el bloqueig que m’impedia tirar endavant la novel·la en què treballava des de feia cinc anys. Al final de l’acte, vaig citar la Carson McCullers: “Quan la feina no rutlla, no hi ha vida més penosa que la d’un escriptor. Però, quan sí que rutlla, quan la il·luminació ha centrat una obra que tot seguit avança amb claredat i fluïdesa, no hi ha cap alegria com la de l’escriptor“. I vaig afegir que: “si no perdia la fe en allò que volia escriure i no em donava per vençut, potser la il·luminació arribaria.” 

Finalment, la il·luminació va arribar amb la pandèmia, i gairebé tres anys després torna al teatre amb aquest relat, tot celebrant que ha acabat la novel·la.

Eduard Màrquez

Va nèixer a Barcelona l’any 1960. És un escriptor amb una gran trajectoria de llibres de poesia, amb publicacions com La travesía innecesaria i Antes de la nieve; narracions per a nens Hoax, La maledicció del cavaller Nomormai; Els somnis de l’AurèliaL’Aurèlia  i  el  robaombres Les  granotes de la Rita; L’Oriol i el ratolí Pérez, L’Andreu i el mirall de les ganyotes; Una mala idea;  i els sis episodis de: Les increïbles i superheroiques aventures de la XXL; també amb reculls de contes com Zugzwang, L’eloqüència del franctirador i Vint-i-nou contes menys; i a més a més les novel·les Cinc nits de febrerEl silenci dels arbresLa decisió de Brandes i L’últim dia abans de demà.

Amb tot aquest seguit de publicacions, Marquéz ha estat reconegut amb el Premi Octavi Pellissa (2005); el Premi de la Crítica Catalana (2006) i el Premi Qwerty el 2007. A més a més, ha estat finalista del Premi Creixells 2012 i del Premi Llibreter 2004.

 

Author