Glásnost, de Ricard Vázquez, s’instal·la a La Gleva Teatre

11.02.2018

Author

L’acollidora sala La Gleva Teatre presenta fins l’11 de novembre Glásnost, un text del dramaturg Ricard Gázquez, que interpreten Anabel Moreno i Susana Egea. 

És un espectacle de creació que parla de dues actrius, que recorden una època que van passar a Sant Petersburg, quan encara es deia Leningrad. Era el curs 1990-1991, en plena Perestroika. Allà van conèixer Liuba, una jove de setze anys que s’enfrontava amb una situació personal i violenta, el que les va posar en un dilema: sacrificar els seus estudis per ajudar una companya (menor d’edat) o deixar-la de banda i seguir el seu camí. Ara que ja tenen cinquanta anys, tot ha agafat perspectiva. Aquella jove aparentment innocent va patir una metamorfosi fins a convertir-se en una gran dona de negocis sense escrúpols. Fa unes quantes setmanes, la seva fotografia va sortir als diaris. La seva reaparició els farà recordar tot el que va passar durant aquells dies bojos de joventut en una ciutat tan fascinant com cruel, mentre realitzaven un curs de dansa.

Fins ara mai no havien parlat de certes coses un xic fosques. Avui han decidit desevetllar-les. La metamorfosi de la jove Liuba troba un paral·lelisme amb la transformació del seu context personal, polític i social.

LA CREACIÓTeatre i tecnologia
Glásnost és una partitura escènica i sonora per a dues actrius. Teatre de text des d’una concepció física, coreogràfica i audiovisual.

“La nostra proposta investiga com combinar el treball actoral amb la tecnologia, com explicar una història amb les noves eines i aplicacions informàtiquesprogrames aplicats d’intel·ligència artificial, software de so i sistemes digitals al servei del treball de les actrius que donen cos i veu a la faula,” explica la companyia.

Espectacle en català.
Venda d’entrades, aquí

 

 

Author