Hiroshima presenta a Clara Furey i Peter Jasko, dos referents de l’escena del Quebec

04.01.2019

Author

El cap de setmana de divendres 12 i dissabte 13 d’abril, els artistes de Quebec Clara Furey i Peter Jaško estrenen a la sala Hiroshima, la peça Untied Tales (The vanished power of the usual reign), amb el suport del Bureau du Québec de Barcelona.

Untied Tales és com un conte de fades que es torça, com la relació de dos nens que s’han fet grans i en la qual veiem el viatge des de la innocència fins a la derrota. Al llarg dels 60 minuts que dura la peça, aquest esplèndid duo de ballarins ens ensenya aspectes de l’amor: la ruptura, la proximitat i la distància, la llum i l’ombra, l’esperança i el terror. La coreografia, tot i ser força abstracta, sap incorporar cautelosament gestos i moviments que funcionen com un quadre impressionista, evocant moments vitals que tots coneixem. La urgència per arribar a l’altre defineix el ritme de la peça. L’espai sonor, electrònic i intimista, crea una atmosfera immersiva.

Clara Furey i Peter Jaško combinen els seus bagatges artístics, entre la dansa contemporània, la dansa tradicional i la performance, creant un estil híbrid. Jaško es mou de forma fluida, gairebé aèria; per la seva banda, la intèrpret del rol femení, Hanako Hoshimi-Caunes, accentua el pes del cos, amb moviments més performatius i frontals. Es crea un equilibri de forces perfecte, on el que és masculí i el que és femení juguen un rol fonamental.

Clara Furey i Peter Jaško construeixen una peça bella i tendra, d’una gran intimitat i delicadesa que s’ha de descobrir. Una petita joia de la sempre estimulant escena de Montréal, que ja ha portat a Hiroshima artistes com Dana Mitchel o Manuel Roque, i un tresor de la temporada 2018/2019 de la sala.

Per aquest espectacle, Hiroshima torna a col·laborar amb Zumzeig-Cine cooperativa, oferint la possibilitat de, comprant l’entrada per Untied Tales i pagant un suplement de 0,50€, poder assistir a un passi de la pel·lícula Ver a una mujer al cinema Zumzeig. Presentant la mateixa entrada que a Hiroshima, podràs assistir a qualsevol de les sessions del film.

Divendres 12 i dissabte 13 d’abril, 20:30 h. Sala Hiroshima
Untied Tales (The vanished power of the usual reign), de Clara Furey y Peter Jaško (Quebec). Dansa. La peça s’estrena a l’Estat espanyol. Amb el suport del Bureau du Québec de Barcelona. Sense text. 60 min

Author