Hiroshima presenta ‘Untied Tales’ una història d’amor ballada per Clara Furey & Peter Jasko

04.12.2019

Author

Clara Furey & Peter Jasko presenten Untied Tales (The Vanished Power of The Usual Reign), una història d’amor ballada. L’esplèndid duo de ballarins ens ensenya tots els aspectes de l’amor: la ruptura, la proximitat i la distància, la llum i l’ombra, l’esperança i el terror. La urgència per arribar a l’altre defineix el ritme de la peça.

Untied Tales és com un conte de fades que es torça, com la relació de dos nens que s’han fet grans i en la qual veiem el viatge des de la innocència fins a la derrota. La coreografia, tot i ser força abstracta, sap incorporar cautelosament gestos i moviments que funcionen com un quadre impressionista, evocant moments vitals que tots coneixem. La urgència per arribar a l’altre defineix el ritme de la peça. L’espai sonor, electrònic i intimista, crea una atmosfera immersiva.

Furey i Jaško combinen els seus bagatges artístics, entre la dansa contemporània, la dansa tradicional i la performance, creant un estil híbrid. Jaško es mou de forma fluida, gairebé aèria; Furey accentua el pes del cos, amb moviments més performatius i frontals. Es crea un equilibri de forces perfecte, on el que és masculí i el que és femení juguen un rol fonamental.

Una petita joia de l’escena de Mont-real i de la temporada 2018/2019 d’Hiroshima.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Untied Tales
by
 Clara Furey&Peter Jaško
Dansa. Quebec. Première a l’Estat espanyol
Espectacle sense text. 60′
Dies 12 &13/04 – 20:30h

Amb el suport del Bureau du Québec de Barcelona.

__

Author