I gaudirem de la Setmana Mundial del Teatre amb el Grup Focus!

03.21.2024

Author

Aquest any la Setmana Mundial del Teatre té lloc del 20 al 27 de març. Tota una setmana plena d’activitats que conclou amb la celebració del Dia Mundial del Teatre el dimecres 27 de març.

Per celebrar aquesta efemèride, Focus ha preparat una sèrie de descomptes i activitats per al seu públic. Aquest any, a més de grans descomptes per a algunes de les obres de més èxit de la cartellera actual: com Elling, a La Villarroel, o Escape Room 2, al Teatre Condal, entre d’altres, Focus ha iniciat un cicle d’activitats en els seus teatres destinats principalment als professionals del futur del sector teatral; els alumnes de centres de formació escènica, que podran conèixer de primera mà oficis com el de l’escenografia; la direcció o la producció entre d’altres.

Amb aquestes activitats els teatres del Grup Focus volen aportar el valor de l’experiència de professionals consolidats a qui conformarà: les generacions escèniques del demà. La iniciativa, destinada principalment als alumnes dels centres d’arts escèniques, i que suposa una primícia dins del sector;  ha superat totes les previsions, exhaurint molt ràpidament l’aforament i generant una expectativa per la següent edició.


TEATRE GOYA

El Teatre Goya presenta dues xerrades, una d’elles sobre producció i distribució teatral a càrrec de Carme Tierz; distribuïdora, productora i fundadora del RBLS Festival de Teatre Jove; i una altra sobre creació de teatre familiar a càrrec de Gisela Juanet, fundadora de Viu el Teatre.

La producció i distribució escènica
Xerrada a càrrec de Carme Tierz, directora de la distribuïdora teatral Mediterránea i fundadora del Festival RBLS de Teatre Jove.
Divendres, 22, a les 17.30 h.
————————————————————-

TEATRE ROMEA

El Teatre Romea planteja un col·loqui postfunció de l’obra Amb la claredat augmenta el fred, de Pep Tosar, moderat pel crític de Recomana Ramon Oliver; i una conferència sobre dramatúrgia a càrrec de Jean-François Prévand, autor de Voltaire/Rousseau. La disputa.

Col·loqui postfunció de l’obra Amb la claredat augmenta el fred, amb la participació de la companyia; i moderat per Ramon Oliver, de Recomana.cat.

Dissabte 23/03
21:30h

Conferència sobre la creació dramatúrgica
Xerrada a càrrec de Jean-François Prévand, autor de Voltaire/Rousseau. La disputa. La xerrada serà en francès amb traducció al català.
Dimecres, 27 de març
12.30 h
————————————————————-

LA VILLARROEL

La Villarroel planteja dues activitats: una xerrada sobre el circuit de sales de proximitat entre Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel,Felipe Cabeza:  director artístic de la Sala Fènix, i una conferència sobre direcció escènica amb el director d’Elling Pau Carrió.

El circuit escènic de proximitat de Barcelona
Xerrada amb Tania Brenlle i Felipe Cabezas sobre les sales de proximitat i els cicles de teatre independent.

Dijous, 21/3
12-30 h

La direcció escènica amb Pau Carrió
Xerrada a càrrec del director d’Elling sobre la posada en escena i les idiosincràsies dels diferents espais teatrals.

Dimecres 27/03
18h
————————————————————-

TEATRE CONDAL

El Teatre Condal presenta una conferència de Daniel Anglès, destacat intèrpret i director de musicals i director artístic del: Teatre Condal, sobre el perfil de l’actor de musical en català, i una visita guiada per l’escenografia d’Escape Room 2; a càrrec del seu escenògraf, Enric Planas.

El perfil de l’actor de Musical
Xerrada a càrrec de Daniel Anglès on compartirà els coneixements i les habilitats que ha de tenir un professional capaç de participar en espectacles de teatre musical de primera línia.

Dijous 21/03
16h
Seu Central Focus
————————————————————-

Els secrets de l’escenografia
Una visita guiada en primera persona per les entranyes del muntatge escenogràfic d’Escape Room 2 a càrrec d’Enric Planas, escenògraf de l’obra i docent de l’Institut del Teatre.
Divendres 22/03
12:30h
Teatre Condal

 

Author