IT Dansa: ‘Ens sumem a la proposta de l’APdC de celebrar el Dia Internacional de la Dansa ballant a casa’

04.27.2020

Author

COMUNICAT DE L’INSTITUT DEL TEATRE, EN REFERÈNCIA AL DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA:

L’Institut del Teatre i les seves escoles de dansa commemoren cada any el Dia Internacional de la Dansa (DID) que se celebra el 29 d’abril, amb diverses activitats obertes al públic. Enguany però, la situació de confinament en què ens trobem ens ho impedeix. Per aquest motiu, ens sumem a la iniciativa de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) de traslladar la celebració del DID a les xarxes socials i convidar tothom, i molt especialment el nostre alumnat i equip docent del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa i de la Jove Companyia de l’Institut del Teatre, IT Dansa, a ballar des de casa.

La campanya és oberta a la participació de tothom, tant professionals de la dansa, com amateurs, infants, joves i persones de totes les edats. L’únic que cal fer és penjar un vídeo amb una coreografia a les xarxes socials en què sortiu ballant amb la música que més us agradi, i etiquetar-lo amb el hashtag #BallemaCasaDID20.


Un mes de visibilitat a la dansa

L’APdC posa en marxa el projecte aquest dimecres 1 d’abril i el farà extensiu fins al 29 d’abril, dia oficial del DID. Així doncs, la commemoració s’allarga durant un mes amb l’objectiu de donar a la dansa la màxima visibilitat possible i contribuir a acostar aquest art a la ciutadania.

Des de l’Institut del Teatre som molt conscients de l’esforç constant que requereix dedicar-se a la dansa de forma professional, i creiem fermament en la necessitat de fer la màxima difusió d’aquesta disciplina artística.

El DID, establert per la Unesco l’any 1985 en memòria del naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre el 29 d’abril de 1727, considerat com el pare del ballet modern, és una bona oportunitat que no deixarem perdre.

Podeu llegir en aquest enllaç el missatge del DID 2020 que l’APdC ha traslladat a la crítica de dansa, Montse Otzet.

Visca la dansa!

Author