Ja s’acosta la Gala dels XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques

03.10.2020

Author

Ja s’estan afinant els últims preparatius per a la gala d’entrega dels XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, que se celebrarà el 23 de març a La Villarroel (20h) i estarà presentada pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí. Aquest any, la irreverent i polifacètica Glòria Ribera (Versiones parciales de mi vida y mi gloria) serà l’encarregada d’obrir l’acte amb un número ple de música i humor.

Durant la gala s’entregaran diversos premis especials. Destaquem el que rebrà el creador Hermann Bonnín, director de l’Institut del Teatre (1971-1981) i president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (1997-2004) que rebrà el guardó honorífic Gonzalo Pérez de Olaguer.  Es reconeix així la seva trajectòria com a reputat director, actor, professor d’art dramàtic i cofundador de l’Espai Brossa (1997-2011), posteriorment La Seca Espai Brossa (2011-2019).

El premi a la Sala recaurà en l’Antic Teatre per la seva aposta des de 2003 per l’experimentació en les arts escèniques contemporànies i per la seva labor com a trampolí de la creació emergent. El jurat de dansa, per la seva banda, retrà homenatge amb una menció especial al Festival Deltebre Dansa, que al 2019 va celebrar el seu quinzè aniversari.


PREMI MARIA JOSÉ RAGUÉ A INICIATIVES ESCÈNIQUES AMB REIVINDICACIONS FEMINISTES
La novetat d’aquest any és la instauració del nou Premi Maria José Ragué, investigadora, crítica cultural i pionera en la lluita pels drets de les dones que ens va deixar el passat mes de juny. El guardó pretén reivindicar anualment una contribució feta des del món de les arts escèniques a les reivindicacions feministes. En aquesta primera edició es destacarà el Projecte Vaca, una iniciativa de llarga trajectòria i història al nostre país. Aquesta associació de creadores escèniques constituïda l’any 1998 té la voluntat de potenciar la incidència de les dones creadores en tots els nivells del sector professional i duu a terme una tasca permanent d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica.


RECOMANA, ORGANITZADORA DELS PREMIS DE LA CRÍTICA D’ARTS ESCÈNIQUES
Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove).

Recomana, associació organitzadora dels Premis de la Crítica, va néixer el juny del 2013 com a plataforma virtual de crítics i crítiques a la pàgina web Recomana.cat. Un projecte professional d’acompanyament al públic, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural, que ofereix a l’usuari/ària un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i bona part de Catalunya, com també accions presencialsrelacionades amb determinats espectacles i festivals.

Author