Ja són a la venda les entrades per a la funció única de la Passió Medieval de Cervera

02.19.2020

Author

Ja són a la venda les entrades per assistir a la Passió Medieval de Cervera, una representació única per les seves característiques a tot Catalunya. Les entrades es poden adquirir online a través del web de la Passió. També es poden aconseguir de forma presencial a les taquilles del Gran Teatre de la Passió de Cervera o directament el mateix dia de la funció.

Cal recordar que la representació tindrà lloc el dissabte, 28 de març de 2020, a la Parròquia de Santa Maria a la tarda. L’aforament és limitat i l’organització recomana fer la compra abans que s’exhaureixin les entrades. També hi ha disponibles descomptes per a grups. En aquest cas cal posar-se en contacte amb l’organització.

La funció d’aquest any serà força especial, i és que tindrà com a espectadors a reconeguts historiadors europeus, ja que la Passió Medieval de Cervera acull una jornada del congrés internacional de passions medievals. La Passió Medieval és una iniciativa d’un gran valor artístic i històric ja que és l’única funció que es té constància a nivell europeu, on es representa aquest passatge de la Bíblia de forma totalment fidel a com es feia al segle XVI.

UNA PASSIÓ MEDIEVAL IMMERSIVA I FIDEL A L’ORIGINAL DEL SEGLE XVI
La reconstrucció dramàtica de la Passió Medieval, de poc més de dues hores de durada, és tan fidel que transporta a l’espectador directament a l’època medieval. La funció es realitza en el mateix espai on es feia: la Parròquia de Santa Maria de Cervera. La il·luminació també és totalment natural, procedint dels vitralls de l’Església durant la tarda i d’espelmes de cera verge.

El text també està recitat en català antic procedent de la versió original de 1534 i recuperat al segle XX per Agustí Duran i Sanpere i la seva filla Eulàlia Duran i Grau. Un text que ha estat revisat i adaptat per Pep Oriol i Montserrat Pont. Alhora, el vestuari i l’escenografia també reprodueix fidelment el de l’època després d’un exhaustiu treball de recerca de la mà d’Alba Cuñé. Fins i tot, hi ha hagut un intens treball per portar a la Parròquia música medieval en directe i el musicòleg medievalista, Daniel Vilarrúbias, a partir de les acotacions del manuscrit, va analitzar quines parts del drama eren musicades.

D’aquesta manera, l’espectador es trasllada directament a l’ambient medieval en una experiència única i totalment immersiva per viure un dels passatges més importants i coneguts de la història.


LA PASSIÓ MEDIEVAL BUSCA PATROCINI PRIVAT
La cinquena edició de la Passió Medieval de Cervera, que es representarà el proper dissabte 28 de març, està amb els motors més que engegats. Aquesta escenificació que recordem que és una reconstrucció històrica i exemple de teatre medieval, es troba en una situació econòmica molt delicada. Una escenificació d’aquestes característiques necessita una inversió i manteniment important any rere any, i malauradament els ingressos que rep no són suficients. És per aquest motiu que l’entitat fa una crida a empreses i particulars que desitgin formar part del grup de patrocinadors i mecenes i contribuir en aquesta escenificació única que voldria esdevenir fixa i indispensable en el calendari cultural català.

CERVERA ACOLLIRÀ EL CONGRÉS INTERNACIONAL DE PASSIONS MEDIEVALS
Enguany la Passió Medieval de Cervera tindrà un acte paral·lel molt rellevant, i és que el Congrés Internacional del Grup de Recerca Consolidat LAiREM (Literatura, Art i Representació a la llarga Edat Mitjana) farà parada a Cervera per assistir a la representació i fer-ne una taula rodona amb l’equip artístic de la Passió Medieval juntament amb experts en passions i teatre medieval vinguts de prestigioses universitats de diversos indrets d’Europa, com la Universitat Catòlica de Milà, de Brescia, Portugal, Còrsega, Alacant, entre altres.

El Congrés està organitzat des de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona amb el catedràtic d’història i expert en teatre medieval Francesc Massip al capdavant, i amb el suport del Centre d’Estudis Segarrencs i el Museu de Cervera. Massip ha estat un  col·laborador de la Passió Medieval de Cervera qui ha convidat a assistir a la Passió Medieval a vàries personalitats medievalistes i historiadors, entre els quals el filòleg Pere Navarro, qui ha fet un treball de transcripció del text original de la Passió a la llengua oral, revisant les rimes del text i la pronúncia correcta. Aquest treball serà, també, publicat per l’Obrador Edèndum de Santa Coloma de Queralt.

El treball de Massip i Navarro és un clar exemple que la recuperació històrica de la Passió Medieval de Cervera no va acabar amb l’estrena de l’escenificació l’any 2016. El procés de reconstrucció segueix en el temps, amb les aportacions fidels de mans expertes per tal de treballar i polir aquesta obra de teatre medieval que més que una representació de teatre esdevé una experiència única per a l’espectador.

Author