Ja són a la venda les entrades per ‘Not My Monkeys’, amb Diana Gómez, Georgina Latre i Rafa Delacroix, que s’estrena al Teatre Eòlia dins del Festival Grec

06.11.2024

Author

Ja estan a la venda les entrades per Not My Monkeys, una obra de Manel Moreno i la companyia 42KM; formada per Diana Gómez, Georgina Latre i Rafa Delacroix, dirigits en aquesta ocasió per Martí Torras Mayneris. Després de la seva presentació ara fa un any com a lectura dramatitzada en el cicle: El Batec del Grec, on es van exhaurir totes les entrades, l’espectacle es podrà veure: del 10 al 14 de juliol al Teatre Eòlia, dins del marc del Festival Grec.

La peça aborda la “happycràcia”, l’imperatiu categòric de la felicitat en tots els àmbits de la nostra vida;  especialment en el món laboral, conegut com el “happytalisme”. Amb un to satíric, critica durament el capitalisme salvatge i l’ús de psicologies positives per part de les grans multinacionals. També denuncia els falsos gurus que imposen als individus la responsabilitat dels seus sentiments, fracassos; i el control de les seves vides, suggerint que la felicitat s’ha convertit en: un producte lucratiu i influent en la indústria. “Si no som feliços, és que no ens hi estem esforçant prou”.

La companyia 42KM està formada per Manel Moreno, dramaturg de l’obra, i els actors: Rafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre. La direcció va a càrrec de Martí Torras Mayneris, artista creador de companyies com Rhum & Cia i Clownx Teatre;  que ha escrit i dirigit més de seixanta espectacles explorant connexions entre: el teatre, el circ, la dansa i la música en directe.

L’ARGUMENT

En un gran congrés, el guru Ray Rex mou masses i exposa les claus per extreure el propi potencial: en un camí que duu els seus seguidors del fracàs a la felicitat i, de pas: a augmentar la productivitat empresarial de la multinacional Sahara Drinks, organitzadora de l’esdeveniment;  i que promou el “happytalisme” entre tots els treballadors. Una teoria que defensa que si no som feliços és que no ens hi estem esforçant prou. La Trini és el personatge principal i és una de les víctimes d’aquesta dictadura de la felicitat. És feliç de ser una “sahi”, el sobrenom afectuós que reben els treballadors d’aquesta empresa. No deixa de somriure quan els seus companys se sindicalitzen o quan arriba un acomiadament. Un altre somriure i gràcies, gràcies per ensenyar-nos que mai no és tard per aprendre que: un acomiadament pot ser enriquidor. Sobretot quan no és el teu, és clar. Més somriures i una carta (ai!, la carta). Una carta que potser gelarà el somriure de la Trini i serà la llavor d’una revolució.

Direcció: Martí Torras Mayneris
Dramatúrgia: Manel Moreno
Idea original: Rafa Delacroix, Diana Gómez, Georgina Latre, Manel Moreno (42KM) i Martí Torras Mayneris
Intèrprets: Rafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre
Assistent a la dramatúrgia: Martí Torras Mayneris
Una coproducció de Teatre Eòlia Produccions i Festival GREC 2024.

Del 10 al 14 de juliol del 2024 al Teatre Eòlia
De dimecres a dissabte a les 20h, dissabtes a les 19h i diumenges a les 18h.
Durada: 85’
Edat recomanada: +16 anys
Idioma: Català

Author