Jordi Galceran i Sergi Belbel presenten la seva nova comèdia ‘Turisme rural’, protagonitzada per Ivan Labanda i Mireia Portas

03.21.2024

Author

Ja estan a la venda les entrades per: Turisme rural al Teatre Borràs, el nou espectacle del tàndem Jordi Galceran i Sergi Belbel. Una comèdia de terror protagonitzada per Ivan Labanda i Mireia Portas, juntament amb Anna Güell i Lluís Villanueva; en el paper de propietaris d’una casa rural i Joel Cojal (Jo mai mai) en el paper del seu fill. La comèdia narra la història d’una parella urbanita que volen passar una nit romàntica en una casa rural; però es trobaran enmig d’una espiral de situacions inesperades que els portarà a replantejar-se les seves decisions vitals.

Jordi Galceran i Sergi Belbel tornen a formar tàndem per presentar aquesta proposta que tracta amb molt d’humor temes universals: com la dicotomia camp-ciutat o la recerca de la paternitat. L’espectacle, dels creadors de FitzRoyEl Crèdit i El mètode Grönholm, posa en escena situacions hilarants; i girs de guió inesperats que posen davant del mirall els espectadors, especialment, en aquest cas, als urbanites. Afegint com a novetat el terror que Jordi Galceran havia explotat a les obres Paraules encadenades i Carnaval; i a la sèrie Nit i dia però, aquest cop, en format de comèdia.

L’ARGUMENT

Un matrimoni arriba en plena nit a una casa de turisme rural per passar-hi un cap de setmana romàntic. Han decidit ser pares, aquests dies són els adequats per posar-s’hi i volen aprofitar aquest ambient bucòlic per encarregar la criatura. Els amfitrions, però, gent de pagès, no són tan acollidors com era d’esperar i els arrossegaran per una espiral de situacions inesperades i angoixants que els obligaran a repensar la seva desitjada paternitat i, fins i tot, el futur de la seva relació.


Paraules de l’autor

Jordi Galceran parteix de la idea que: “als de ciutat ens encanta anar de turisme rural, els urbanites frisem per passar uns dies en plena natura. La gent de pagès és molt bona gent, com deia aquell. Quina delícia. Però més enllà de la seva bonhomia, què és el que pensen realment de nosaltres?” i l’autor afegeix: “En aquest món has de superar proves constantment: quan et planteges fer un dels passos més importants de la vida, que és tenir un fill, ningú pot dir-hi res. No dic que això sigui bo o dolent. És així. Ningú té dret a jutjar si seràs un bon pare o una bona mare; encara que sigui evident que la cosa, ja d’entrada, no pinta bé. De debò? Ningú hi té dret? Ni la gent de pagès?”

 

Paraules del director

Sergi Belbel explica que “tornem a trobar un artefacte còmic de primera magnitud, però completament original. Tant l’atmosfera tètrica com les sorpreses que es van succeint al llarg de l’obra (i que, per descomptat, no revelarem); representen tota una novetat en la dramatúrgia de Galceran.” I segueix: “perquè, com us podeu imaginar, dins aquesta casa res no serà el que sembla. El nostre autor més representat arreu torna a jugar amb el que més li agrada: la llengua i les paraules. I gairebé sense que ens n’adonem, entre rialla i rialla, ens acaba engaltant unes quantes bufes; relacionades amb temes absolutament universals.”

Javi Aznarez, el creador del cartell

L’il·lustrador i artista català Javi Aznarez és el creador del cartell de l’obra. Conegut especialment per haver dissenyat el poster de ‘The French Dispatch’ (2021), de Wes Anderson entre altres il·lustracions que va fer per la pel·lícula. Ha participat en nombrosos films i publicacions, i col·laborat amb diversos mitjans de comunicació com: The New Yorker, Washington Post, The Guardian, The Telegraph, AD Magazine, El País, WW Magazine, Vogue, Macallan i Andes Origen. També ha exhibit la seva obra en sales d’exposicions de Barcelona, Madrid, París i Cadaqués; on ha viscut i desenvolupat gran part de la seva carrera artística.

La nova producció de Bitò es podrà veure aquesta temporada al Teatre Borràs, a partir del 18 de setembre de 2024. Entrades ja a la venda a www.balanaenviu.com.

Fitxa artística

Autoria: Jordi Galceran
Direcció: Sergi Belbel
Intèrprets: Ivan Labanda, Mireia Portas, Anna Güell, Lluís Villanueva i Joel Cojal

Espai escènic: Max Glaenzel
Disseny d’il·luminació: Kiko Planas
Disseny de so: Jordi Bonet
Vestuari: Nídia Tusal

 

Informació pràctica

TURISME RURAL
De Jordi Galceran
Direcció Sergi Belbel
Amb Ivan Labanda, Mireia Portas, Anna Güell, Lluís Villanueva i Joel Cojal

Al Teatre Borràs
A partir del 18 de setembre de 2024

Author