Juan Carlos Lérida obre la temporada del Mercat de les Flors amb ‘Doce’ un treball sobre el Via Crucis després del Sant Sopar

09.26.2019

Author

Juan Carlos Lérida obrirà la temporada del Mercat de les Fors amb Doce, un espectacle “que te a veure amb els apòstols” i que s’estrena demà mateix, 27 de setembre. Davant la peça, inspirada en la vida de Jesucrist, el bailador i director de l’espectacle ha afirmat aquest matí que “em sento un heretge del flamenc!”, a la presentació que s’ha fet de l’espectacle als mitjans. Acompanyen a Lérida dotze artistes, la majoria alumnes seus, que interpreten els Apòstols i músics en un encontre que evoca el sacrifici com una cerimònia d’expiació: “La peça parteix del Via Crucis per parlar de l’elevació però a través de l’extenuació, ja que comença amb un pols lent i es va accelerant fins l’expiació.” La idea del Mestre és molt present a la peça, a partir del diàleg entre el ballarí i els alumnes, que simbolitzen Jesucrist i els Apòstols.

El procés de creació forma part del treball de recerca La liturgia de las horas, una obra d’investigació a partir de la simbologia del número 12 i de la conceptualització del recorregut de Jesucrist des del Sant Sopar fins la Resurrecció. El treball, que va ser iniciat el 2018 i acabarà el 2020, parteix de trobades amb diferents gremis professionals i es formalitzarà en una peça itinerant de 12 hores de durada.  El Mercat de les Flors acompanya l’artista en aquest projecte singular d’investigació i de creació.

L’espectale es va estrenar a la Fira Mediterrània de Manresa dins d’un taller mecànic per treballar i mostrar els moviments d’aquest col·lectiu. En aquesta ocasió puja a l’escenari il·luminadors i realitzadors del vídeo. “És una manera d’explorar el moviment els diferents oficis artístics!”, apunta l’artista.

SOBRE JUAN CARLOS LÈRIDA
Juan Carlos Lérida és ballarí, coreògraf i pedagog del flamenc, premi extraordinari 2007 de l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de l’any 2002 és professor de Flamenc, Dansa Contemporània i Composició de l’Institut del Teatre. Ha codirigit espectacles de creadors com Joaquín Cortés i Belén Maya i també ha creat diverses peces en solitari.

Ha estat comissari del cicle Flamenc Empíric del Mercat de les Flors i és reconegut com un dels representants actuals del flamenc d’avantguarda.

Author