La 15a edició del Festival Deltebre Dansa se celebrarà el juliol

10.11.2018

Author

[El Festival Deltebre Dansa celebrarà el seu 15è aniversari del 8 al 21 de juliol del 2019, a Deltebre, ]sent aquesta una de les seves edicions més especials. Durant dues setmanes, Deltebre Dansa es convertirà novament en “un exercici d’èxit que transcendeix les fronteres del que és el cor del Delta de l’Ebre i ens projecta al món”, tal com explicava la consellera de Cultura, Laura Borràs i Castanyer, en la inauguració de la passada edició.

Fundat i organitzat per la companyia d’arts escèniques R.O.P.A. – Roberto Olivan Performing Arts, el que començà com un petit taller de dansa professional, el 2004, s’ha convertit en un esdeveniment internacional de renom que aplega 200 professionals de la dansa i circ contemporanis de més de 50 nacionalitats, així com 12.000 espectadors, edició rere edició. Gràcies a la tasca desenvolupada durant tots aquests anys en el seu vessant formatiu i artístic, Deltebre Dansa s’ha guanyat un lloc privilegiat en el calendari de les arts escèniques, tant català com internacional.

Després d’una edició marcada per les millores qualitatives en la programació artística i en la branca de formació, la 15a edició es prepara amb moltes sorpreses i novetats i amb la continuïtat d’iniciatives com el Circuit Deltebre, atracció natural, que va reunir més de 1.500 persones entre els diferents espectacles que es van oferir a diversos espais singulars de Deltebre, i La Nit Solidària i del Circ, que celebrarà la seva 5a edició i que és, des dels seus inicis, la nit més esperada per a petits i grans.

Amb l’objectiu ferm de potenciar i afavorir el turisme cultural i la internacionalització del territori, el Festival Deltebre Dansa seguirà apostant per portar propostes artístiques singulars que situïn Deltebre com a referent del sector cultural nacional i internacional, combinat amb la formació professional que s’ofereix a professionals de la dansa i el circ contemporanis vinguts de tot el món per rebre formació especialitzada de la mà dels principals professors i creadors artístics actuals.

Aquesta nova edició es prepara amb moltes novetats i serà realment especial”, tal com va indicar el mateix Roberto Olivan, director artístic i fundador del Festival, en l’acte de cloenda de la darrera edició: “Sempre estem intentant innovar, escoltar les noves generacions i afegir tot allò après de les noves veus i de cada edició per crear, any rere any, una trobada única i molt especial en el panorama de les arts escèniques”.

Festival Deltebre Dansa 2019, del 8 al 21 de juliol. Que no se t’escapi!

Author