La 18 edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà – Memorial a Charlie Rivel, ha aplegat prop de 22.000 assistents

10.22.2018

Author

Ahir va abaixar el teló la 18 edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà – Memorial a Charlie Rivel. El certamen ha aplegat prop de 22.000 assistents i s’ha celebrat entre el 14 i el 21 d’octubre a diversos espais de Cornellà de Llobregat amb una programació de prop 70 espectacles repartits per carrers, places, mercats, teatres, escoles, biblioteques, casals i residències de gent gran. Hi han estat representades 47 companyies provinents de 10 països.

Un dels fets més destacables d’aquesta divuitena edició ha estat que laprogramació a teatres i les gales a la carpa, pràcticament han esgotat la totalitat de les entrades (2.815 entrades venudes). Espectacles com Veus que no veus el nou muntatge de la companyia Pepa Plana i La carta de Paolo Nani varen penjar el cartell d’entrades exhaurides; així com d’altres com ErictheFred de Chris Lynam, Joe and Tim de la companyia Tim and Joe o Abandónate mucho de Las XL, que pràcticament varen tenir la sala plena.

A la carpa del festival s’hi varen celebrar les Gales Alapista! (dimecres 17, i divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21) i totes quatre sessions, una d’elles era solidària per a Pallassos sense Fronteres, varen penjar el cartell d’entrades exhaurides.

En aquesta edició s’han duplicat el numero d’assistents escolars (5466) respecte a l’anterior edició del festival i al taller que va impartir l’artista italià Paolo Nani hi varen assistir 20 persones.

En quan a la programació de carrer i gratuïta, tot i la pluja que va obligar a reubicar molts espectacles i anul·lar-ne alguns, s’ha mantingut el nombre d’espectadors al carrer, sent diumenge el gran dia gràcies al bon temps i la festa de cloenda que va aplegar moltíssima gent.

Un altre fet destacable ha estat que enguany el festival ha fet una aposta per donar suport a un espectacle de nova creació. Després d’una convocatòria oberta, la companyia escollida va ser BUCRAA CIRCUS que va estrenar el seu espectacle El Gran Final el dissabte a la tarda a la plaça de l’Ajuntament i que va omplir de gom a gom.

SOBRE EL FESTIVAL
El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat “Memorial Charlie Rivel” va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i fer de Cornellà la ciutat dels pallassos, amb l’objectiu de fer d’aquesta disciplina cultural una eina d’intergració i cohesió social, apropant els espectacles a tots els ciutadans i ciutadanes amb actuacions a la carpa principal, però també a les escoles, a les residències de gent gran, als teatres i als espais públics.
Un línia de treball que l’Ajuntament de Cornellà manté edició rere edició, apostant per un gran nombre d’espectacles gratuïts per posar la cultura a l’abast de tothom, contribuint així al seu enriquiment cultural, a l’accés al lleure de qualitat i despertant el seu esperit crític al comptar amb espectacles de tot tipus, des dels pallassos de circ tradicional fins als muntatges més innovadors i experimentals, com els que qüestionen la nostra societat passant per les actuacions al carrer.

Així, el festival s’alça com una plataforma per donar a conèixer pallassos i pallasses de renom internacional, desconeguts en alguns casos en el nostre país en cadascuna de les diferents escoles d’aquest art: l’estil dels pallassos de l’est, mestres del mim; el clown de to reflexiu; el qui prefereix l’humor de l’absurd i la ironia mordaç…pallasses i pallassos clàssics, trencadors, innovadors i màgics, però amb un denominador comú treure un somriure i remoure consciències.

En les darreres edicions el Festival ha volgut reivindicar i donar visibilitat a la figura de les pallassescom a artistes amb presència en aquest art, perquè la complexa tasca de fer riure no entén de gènere, al contrari, l’humor és una arma poderosa contra les desigualtats. Necessitem l’humor per relacionar-nos i sentir-nos bé, per crear espais de millor convivència i més habitables, i és aquí on la màgia del clown ho omple tot, perquè el seu poder pot contribuir a crear espais i sinergies comuns des d’un humor autèntic, lliure, tendre, inspirador i sempre reivindicatiu.

 

 

Author