La 24a edició de Trapezi arribarà al maig a Reus amb una programació que aposta pel talent i estrenes d’arreu del món

01.30.2020

Author

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, ja escalfa motors. Avui ens han fet saber que la 24a edició de celebrarà del 14 al 17 de maig a la ciutat de Reus. Durant aquests quatre dies, la capital del Baix Camp es convertirà en l’epicentre del món del circ, per on desfilaran més de trenta companyies nacionals i internacionals que mostraran les novetats del sector.

La Fira Trapezi esdevé el perfecte aparador per mostrar el millor talent del circ contemporani actual, amb espais de creació i projecció i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el diàleg de la professió. Una fira ja consolidada i reconeguda com l’exponent per excel·lència dels millors espectacles de circ.

UN TAST DEL PROGRAMA
Des de Montreal es presenta Barcode Circus Company amb el seu espectacle Sweat & Ink, una exploració de la memòria i les relacions a través de la metàfora acrobàtica, on quatre persones lluiten amb les seves pròpies imperfeccions i limitacions mentre s’enfronten a la pròpia fragilitat de la memòria. Un exercici innovador que la companyia canadenca duu als límits del circ contemporani.

Déjà vu reflexiona sobre la distància existent entre realitat i somni. La Cia. Manolo Alcántara arriba amb aquest muntatge especialment arriscat, a la vegada que fascinant i suggeridor. Un únic personatge amb somnis ambiciosos i grandiloqüents que són lluny de la vida quotidiana de qui els imagina, i aquesta distància que hi ha entre el desig i la realitat acaba per abocar al desànim el nostre personatge.

Madame Gaüc com a representant del talent català presenta Fil, la història d’un salt, on una parella ens parla de les dificultats del dia a dia i els diferents estats de la seva relació mitjançant portés acrobàtics i una bàscula. Fil és el primer espectacle de llarga durada de la Cia. Madame Gaüc, una creació de circ contemporani que combina elements de la dansa, el teatre i les arts del moviment.

L’edició d’enguany també comptarà, entre d’altres encara per presentar, amb els guanyadors del Premi Nacional de Circ al 2016, la companyia Vaivén Circo, que presenta Esencial, un espectacle que parla de les transicions on cinc personatges juguen, somien i inicien un viatge on les decisions vitals serà sempre el camí més fàcil, tot plegat en una escenografia inspirada en l’arc de Sant Martí de Waldorf, amb tints poètics, idònia per crear ambients màgics per treballar equilibri i harmonia.

Author