La 6a edició del Reus Teatre Musical dóna veu als joves

09.17.2019

Author

L’equip del Reus Teatre Musical (RTM) ens comunica amb molta il·lusió que ja treballa en la sisena edició del festival, que tindrà lloc al teatre Bravium de Reus entre el 14 i el 17 de novembre. Aquesta edició ve carregada de novetats. Una d’elles és el naixement de l’OFF RTM, una iniciativa impulsada per Les Artistes Locals, que aporta al festival una dimensió més social i participativa.

COMUNCAT DE LES ARTISTES LOCALS
“La presència de les arts en els trams d’educació obligatòria és encara molt precària, i representa una greu mancança que afavoreix l’esquerda social i genera elitismes i exclusions, ja que no totes les famílies es poden permetre una educació artística privada. Un elevat percentatge de joves no té un accés vivencial i en primera persona a la cultura ni a la formació per poder desenvolupar les seves necessitats artístiques, comunicatives i expressives.

Les Artistes Locals entenem la cultura com a element de cohesió social, com a patrimoni col·lectiu que sustenta el futur del territori. I tots i totes les joves són el futur de la nostra cultura i futurs protagonistes de l’escena cultural. Per això, hem volgut que la present edició del festival incorpori accions orientades a la participació de joves.

Des de l’equip de l’RTM s’està contactant amb instituts de Secundària i Batxillerat, i també amb entitats i empreses relacionades amb el món del teatre musical de petit i mitjà format (escoles de dansa, música, teatre, escoles d’art i disseny, de cinema, etc.) per formar els equips participants en el projecte sota la supervisió de Les Artistes Locals (Alba Aluja, Georgina Llauradó i Irene Benavent) amb el suport de l’equip del Festival RTM (Carlota Martí, Maria Bravo i Carles Pitarch).”

 

Un cop formats els equips de treball, es realitzaran sessions formatives durant el mes d’octubre i posteriorment es crearan quatre escenes breus de teatre musical de petit i mitjà format dirigides musicalment per professionals de gran prestigi com Lídia Papió, Albert Galcerà, Toni Just i Roger Conesa. I finalment, el dia 9 de novembre, els equips participants representaran les escenes de forma oberta al públic diversos espais no teatrals de la ciutat.

Per formalitzar la inscripció, cal que els interessats es posin en contacte amb l’organització de l’RTM enviant abans del 30 de setembre un email amb les seves dades de contacte (nom i cognoms, email, telèfon i centre educatiu, escola de dansa, música o teatre de la que forma part) a off.reusteatremusical@gmail.com, juntament amb un petit vídeo de presentació explicant perquè volen formar part d’aquest projecte i quina és la seva experiència i vinculació en el camp de les arts escèniques.

La implicació en el projecte no suposa cap cost per a l’alumne/a.

Author