La Badabadoc acull Metamorfosi’, una obra sobre la transexualitat a l’Uruguai

02.19.2019

Author

La Badabadoc Teatre proposa l’estrena absoluta a Barcelona de Metamorfosis, una obra escrita i dirigida per Ximena Echevarría i interpretada perGermán Weinberg que ens ensenya la realitat de les persones transsexuals a Uruguai. El rebuig social, la negació familiar i la solitud a la qual són llançades aquestes dones, obligades a viure gairebé en la clandestinitat.

A l’escenari, un hospital. L’espai simula ser de rajoles i rajoles, tomàquets escampats per terra que apareixen com restes de sang i un personatge. Helena, la protagonista, parla de la seva infantesa, de la descoberta de la seva identitat, dels seus jocs i de com comença a percebre l’estigma.

La trama és una metàfora de la dualitat humana, on es posen en evidència els actuals desequilibris entre principis que no saben definir-si oposats o complementaris, què és ser home, què és ser dona? Què és ser humà …

Metamorfosi està narrada en primera persona, mostrant una dona transgènere enfrontant-se al rebuig social, a la negació i la brutalitat. Encara que lluny de quedar-se al dramatisme en què poden incórrer aquests casos, Echevarría posa el focus en la lluita, la felicitat i en els bons moments.

Amb la interpretació de Germán Weinberg, l’obra procura plantejar fins a quin límit es pot fer canviar una persona perquè encaixi en la societat. “El que fem és exposar una vida amb les seves belleses i les seves misèries, i amb els seus felicitats i tristeses: com les de tots”, explica Weinberg,

Metamorfosi és una producció de Implosivo Artes Escénicas que es podrà veure a La Badabadoc els 22, 23 i 24 de febrer a les 20:30h.

Author