La Badabadoc Teatre estrena ‘Papushkas (Mi propio Kadish)’

05.15.2019

Author

La sala La Badabadoc estrena Papushkas, el meu propi Kadish, una obra de Melisa Freund, que podreu gaudir del 16 al 26 de maig de 2019. Un important exercici de memòria sobre la història de l’holocaust i de l’exili forçat de la comunitat jueva. Una obra documental dirigida a les noves generacions, basada en la història de testimonis reals de supervivents de l’extermini nazi, amb el propòsit d’ensenyar com i malgrat tot, es poden reconstruir els vincles i el desig de començar de nou.

Papushkas, el meu propi Kadish, és una obra dins d’una obra dins d’una obra dins d’una obra … Una experiència en si, una docu-ficció sobre la vida d’un pare, i la seva filla. Sobre la vida d’un supervivent de l’extermini nazi, i la seva filla. Una manera d’apropar-entre pare i filla, però a través d’un actor i aquesta filla real, per retrobar en el present les empremtes del passat. Una cerimònia de comiat. Un homenatge a les absències.

Melissa Freund fa de si mateixa per evocar al seu pare mort. Per aconseguir-ho, contracta un actor perquè faci del seu pare, qui a més, va ser el seu amic. Junts representen escenes de l’obra que el pare real, Juan Freund, va escriure sobre la seva pròpia vida. Ficció i realitat es confonen com si fos una Matrioshka russa.

Mitjançant el kadish, un dels resos principals de la religió jueva que estreny llaços amb generacions, Melissa Freund crea el seu propi, com si es tractés d’un ritual, per connectar-se amb el seu propi pare. Una història d’endavant cap enrere, d’aquell dia en què va morir, fins arribar a la infantesa d’aquest home.

Supervivent de l’extermini nazi, Freund va palpar de prop el desemparament, la injustícia més horrible de tots els temps, l’amenaça constant però sense perdre la voluntat per la felicitat. És el que la seva filla narra amb orgull i nostàlgia.

Papushkas podrà veure a La Badabadoc del 16 al 26 de maig de dijous a diumenge a les 20: 30h.

Author