La Badabadoc Teatre informa de dues estrenes imminents: ‘Cartas del rey de la cabina’ i ‘Les Criatures Abissals’

02.15.2020

Author

La Badabadoc teatre ens informa que tenen a punt d’estrena dos espectacles: Cartas del rey de la cabina” que es podrà veure del 22 de febrer a l’1 de març, i Les Criatures Abissals, en cartell del 5 al 15 de març .

CARTAS AL REY DE LA CABINA
Adaptació del text de Luis Maria Pescetti,
a càrrec de  Veronica Aguada Bertea i Cecilia Rodríguez.
La BadabadocOff

Del 22 de febrer al’1 de març, a les 20.30h

Antonio abandona a Paloma, la seva joveníssima i fantasiosa amant que treballa a la cabina d’una grua, a la construcció. Paloma és una jove a la que aquest desengany amorós fa que la seva vida, plena d’expectatives, de sobte es vegi desbordada per la manca de reciprocitat. Ella tracta d’atreure’l al seu costat escrivint cartes encantadores i sinceres en llenguatge senzill i profundament poètic.

A través de cartes, la jove interpel·la i insisteix al que anomena El Rei de la Cabina, per què li expliqui què el va allunyar del seu costat. Paloma ens introdueix en un món carregat d’imatges, on “la quotidianitat es torna màgica” i ens apropa poèticament al procés de dol d’una jove que està a punt de trobar-se a si mateixa. Paloma ens regala una visió de món i ens convida a revisar-nos.

Cecilia Rodríguez, la protagonista, ha representat l’obra repetides vegades als teatres de Buenos Aires. Ella i l’autor ens introdueixen en un univers delicadament màgic, i posen en llavis de Paloma paraules belles, innocents, properes … seductores com les que faria servir una adolescent. Paraules que, però, no poden dissimular la indignació i el dolor de la nostra protagonista.
—————————————————

‘Les criatures abissals’ visiten, La Badabadoc en català

LES CRIATURES ABISSALS
Primera peça del col·lectiu Abissal
Intèrprets:Fer Acosta, Olga Fusté, Paula Miranda,
Roger Ribó, Elisenda Ribó i Blanca Solé.
La Badabadoc, programació regular
Del 5 al 15 de març a les 20:30h

 

Núvols, Déu, Beethoven, Wikipedia, sirenes, barrets fets amb paper de diari… Una creació col·lectiva que combina paraula, música, cos, llum i objectes i que pren com a punt de partida les contradiccions d’una mare que vol contestar les preguntes dels seus fills sobre el món en que habitem.

Les Criatures Abissals és la primera peça del col·lectiu Abissal, i reflexiona sobre com tractem a la nostra infància, en el sentit ampli de la paraula, i com reflectim les nostres pors en el món en el que vivim.

Volem creure que fora hi ha monstres malvats però els monstres són dins nostre, els hem creat nosaltres i s’alimenten de les nostres misèries. Volem que ens vinguin a salvar de tot els àngels o superherois, però això tampoc no passa. Mentre lluitem per seguir flotant hi ha milions de criatures que són empeses cap a uns abismes descomunals. Ara permetem que milers es morin al mar. Abans els hem deixat morir per molts altres motius. De què els matarem demà?

“El mar Mediterrani s’empassa cada dia criatures ben iguals als meus fills, que em fan preguntes. I en vull culpar el capitalisme, la Unió Europea, Déu. En vull culpar els altres. I, ells segueixen preguntant però jo no trobo la resposta que voldríem. Llavors, els omplo de petons o d’imperatius i per uns instants m’imagino que no sé, que en el fons, aquest mar, també som una mica nosaltres.” I tu, què veus?

Author