La Beckett acull dues peces del P14 de la Volksbühne Berlin

02.03.2020

Author

La Sala Beckett continua amb la seva complicitat i intercanvi amb el grup P14 de la Volksbühne Berlin. Aquesta setmana es presenta l’espectacle Benvolio + Mercutio de Zelal Yesilyurt, una proposta a partir de Romeu i Julieta de William Shakespeare.

L’ARGUMENT
B + M són dos joves atractius que s’agraden molt l’u a l’altre. Tot i que fa temps que el món els ha oblidat, ocasionalment es veuen involucrats en el feu sanguinari –i perversament longeu– entre els Montecchi i els Capuleti. Quan el cel sobre el teu cel amenaça d’esfondrar-se, l’únic santuari és el teu baby. Perquè, com diu Benvolio, les persones també poden ser llocs.

Sóc un slut i els sluts fan coses bastant slutty, però t’estimo, no homo. “Ets l’home més bonic del món” diu Mercutio, plorant d’emoció. Les seves llàgrimes llisquen per les mans de Benvolio, tot seguit llisquen pels seus braços i finalment per les seves aixelles.

B + M es besen amb els ulls oberts. S’abracen amb els ulls oberts. I quan miren per sobre les respectives espatlles unides en una abraçada embafadora, romanen espantats. Els van cobrint els petits flocs que cauen del cel que s’ensorra, el cel que es desfà i que penetra les seves pells fins a les profunditats dels seus cossos. Poc després es troben enfonsats fins als genolls dins del cel fangós.

ElS P14 I ELS MALNASCUTS
L’octubre de 2014, Max Grosse Majench va iniciar un intercanvi entre dos grups de teatre joves de Berlín i Barcelona, organitzant i traduint les peces de teatre amb el suport de l’Institut Ramon Llull i el Goethe Institut.

El P14 de la Volksbühne amb Rosa-Luxemburg-Platz de Berlín porta anys oferint a persones de més de 14 anys la possibilitat de dedicar-se a fer teatre. La coordinadora del P14 és Vanessa Unzalu-Troya, que el descriu com un col·lectiu àcrata en el qual els impulsos dels seus membres són absorbits pel grup amb la finalitat de crear una obra i presentar-la al públic de la Volksbühne. Que cadascú s’ocupi d’allò que més li agrada: crear un espai, direcció, actuació… Només hi ha dues normes. Primera: equivocar-se està permès! Segona: crear teatre propi a qualsevol preu treballant en un ambient inspirador, ben a la vora de professionals.

ELS MALNASCUTS neix a la Sala Beckett de l’impuls de Guillem Barbosa, Xavi Gamito, Elena Martín, Alba Sáez i Anna Serrano. És un laboratori escènic per a joves de fins a 30 anys i actualment té la seu a la Sala Beckett, al Teatre l’Artesà d’El Prat de Llobregat i a la Universitat Pomeu Fabra. El coordinen Max Grosse Majench, Oriol Guanyabens Pous, Blai Juanet Sanagustín, Rita Molina Vallicrosa, Víctor Ruiz, Alba Sáez, Clàudia Serrahima i Anna Serrano.

Després de sis viatges Berlín-Barcelona/Barcelona-Berlín i una obra conjunta, tant Vanessa Unzalu-Troya de la Volksbühne com els coordinadors d’ELS MALNASCUTS pensen que la col·laboració és més que fructífera. En els darrers anys, algunes participants d’ELS MALNASCUTS han participat en projectes del grup P14 i viceversa, establint d’aquesta forma una relació especial entre Berlín i Barcelona. Aquest tipus d’accions és crucial per a un contacte real entre dues ciutats europees, fora del marc de grans festivals o altres institucions. Un contacte basat en conèixer algú d’un altre context cultural de tu a tu, dormint a casa seva i compartint una mateixa passió: el teatre. Entre altres activitats, aquest intercanvi ha servit de plataforma per a workshops amb artistes com Silvia Rieger, Jordi Oriol, Nao Albet, Marcel Borràs, Jan Koslowski, Carla Torres i Iván Morales, així com taules rodones amb artistes escènics catalans com Albert Arribas, Oriol Broggi, Pau Carrió o Aleix Fauró.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
05 i 06/02/2020
A les 20:30h
Sala de Dalt
Espectacle en alemany sobretitulat en català
Entrades, aquí
Amb el suport de l’Institut Ramon Llull i el Goethe Institut.

Author