La Beckett estrena ‘POCAHONTAS o la verdadera historia de una traviesa’ Bàrbara Mestanza

01.30.2019

Author

Aquest  dijous 31 de gener, la Sala Beckett estrena POCAHONTAS o la verdadera historia de una traviesa. En aquest nou espectacle, Bàrbara Mestanza, a qui coneixem molt per formar part del grup The Mamzelles, pren com a exemple Pocahontas, un personatge que va marcar i canviar la història d’Amèrica del Nord, per a reivindicar i fer justícia a veritats silenciades.

Tots sabem que els contes que ens explicaven de petits no corresponen amb la realitat. Que eren això, contes. Aquestes petites i inofensives històries han format part de la nostra feliç primera etapa com a éssers humans i ens han configurat com a adults. Però moltes d’aquestes històries no eren invencions, es basaven en fets reals, i, com en la història de la humanitat, van arribar a nosaltres patint enormes i terribles manipulacions. Perquè la història l’han escrit els vencedors.

L’ARGUMENT
Walt Disney i els seus van mentir sobre Pocahontas de la mateixa manera que la història ha mentit sobre la pròpia història. Tots els fonaments d’aquesta societat “avançada” són una mitja veritat. Què hi ha sota nostre si tot allò en què ens hem basat són realitats inventades? POCAHONTAS o la verdadera historia de una traviesa relata la història real d’algú que un dia va existir de veritat i que ara no és res més que un símbol. Avui explicarem la veritat, la nostra. Perquè aquesta és la que importa.

Aquest espectacle va ser seleccionat en el marc de CROQUIS_BCN 2018 i forma part de del cicle Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals.

 

BÀRBARA MESTANZA 
Nascuda l’any 1990, Pocahontas va ser un dels primers referents de la infància de Bàrbara Mestanza. En aquella època, Disney escampava les seves històries plenes d’amor romàntic i somnis feliços a les nenes i ser princesa era un objectiu clar, lògic i realista. Ara, Mestanza revisa els fonaments que han conformat la seva identitat i realitat com a dona.

Actriu, directora, dramaturga, cantant i compositora. Bàrbara Mestanza ha estudiat teatre musical, direcció i dramatúrgia a l’escola Eòlia i teatre de text a l’Institut del Teatre de Barcelona.  Va començar la seva carrera amb el musical Annie (Teatre Victòria) i en diferents òperes al Liceu. L’any 2009 va participar a La casa de Bernarda Alba dirigida per Lluís Pasqual i amb la que gira per Madrid i Milán. Més tard, crea amb Paula Malia i Paula Ribó el grup de música i companyia de teatre The Mamzelles, guanyadores del concurs Sona9, protagonistes del famós anunci Envàs on vas? i creadores de vàries obres com F.A.M.Y.L.I.A. o MAFIA.

A la televisió ha treballat al Crakòvia fent de Sara Carbonero i altres personatges. Ha fet de jurat al concurs musical Oh Happy Day de TV3 i ha participat en sèries com Sin Identidad i Amar es para siempre d’Antena3.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
POCAHONTAS o la verdadera historia de una traviesa
Dramatúrgia, direcció i interpretació: Bàrbara Mestanza
Creació col·lectiva de tot l’equip
Del 31/01 al 17/02/2019
De dijous a dissabte, 20:30h. Diumenge, 18:30h
Sala de dalt
De 10€ a 15€

Author