La Beckett estrena programació familiar amb ‘Les Supertietes’ de Les Bianchis

11.20.2018

Author

Per primera vegada, la Sala Beckett proposa espectacles familiars. Amb l’objectiu d’oferir una programació de qualitat als espectadors del futur, engega amb dos muntatges de Les Bianchis, una companyia de referència en el teatre per a nens i nenes. El 24 i 25 de novembre i l’1 i 2 de desembre -dissabtes a les 17h i diumenges a les 12h- tothom qui ho vulgui podrà gaudir en família de Les Supertietes. I el proper mes de febrer es podrà veure Les Clinck, de la mateixa companyia.

Les Supertietes, la Queralt, una investigadora peculiar, serà tieta. Això l’alegra molt però al mateix temps l’entristeix perquè creu que no ho sabrà fer. Per això sol·licita ajuda a les seves amigues de sempre, la Magda, una empresària de mitjons, i la Bàrbara, una àrbitre de futbol, que són tietes des de fa molt de temps. La Queralt descobrirà amb els contes, la màgia i les seves amigues com ser una Supertieta. Voleu veure si se’n surt?

Per a aquesta obra, Les Bianchis s’han basat en el llibre Contes infantils contra tot pronòstic,un recull de contes que l’Empar Moliner va inventar-se per a la seva filla i que destaca per la seva quotidianitat.

A Les Bianchis, els va agradar que els protagonistes d’aquests contes no són princeses enamorades ni tampoc llops dolents, sinó objectes tan quotidians com un llençol, uns mitjons o un semàfor. Són històries ideals per als infants però que els adults també gaudiran i en les que hi trobaran moltes picades d’ullet. Contes amanits, a més, amb la música d’Arnau Vallvé i les coreografies de Meri Bonet.

Els contes de l’Empar Moliner també contribueixen a la normalització de la presència femenina en professions masculinitzades amb personatges com una empresària executiva i una àrbitre de futbol.

Totes tres actrius són tietes i els encanta ser-ho. Per això, la Queralt Casasayas, membre de la companyia, destaca que Les Supertietes és un espectacle que reivindica la figura de tieta, poder tornar a ser nen, jugar, o posar-se un llençol al cap”.

Les Bianchis

Les Bianchis (anteriorment anomenada Companyia Brif, Braf, Bruf) està formada per la Magda Puig, la Queralt Casasayas i la Bàrbara Roig. Es forma a finals del 2012, amb l’objectiu d’apropar el teatre a un públic familiar. El seu és un teatre per a tota la família on els pares no acompanyen els nens al teatre, sinó que ells també hi van a gaudir. El seu primer espectacle La filla del senyor Bianchi, a partir de Contes per telèfon de Gianni Rodari, ha estat representat arreu de Catalunya a teatres, escoles, biblioteques, festivals, etc. El seu segon espectacle Les Supertietes, basat en Contes infantils contra tot pronòstic, d’Empar Moliner, estrenat el 2015, ha girat per tot el territori català.

Informació pràctica
Les Supertietes
d’Anna Maria Ricart
(a partir de Contes infantils contra tot pronòstic d’Empar Moliner)
24 i 25 de novembre i 1 i 2 de desembre
Dissabtes a les 17h. Diumenges a les 12h
Sala de baix
De 8€ a 10€
Espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 4 anys

 

 

Author