La companyia Joventut de la Faràndula, de Sabadell, torna a portar l’èxit de les dues darreres temporades i que va aconseguir 8.700 espectadors, La Bella i la Bèstia, dirigida per Quim Carné. El muntatge s’acomiadarà aquest any del públic.
La Bella i la Bèstia tot i tenir un fil argumental similar al del clàssic de Dinsey, divergeix en l’inici del muntatge amb la història de la flor que es va pansint, ja que el relat parteix d’un jove príncep i una nena del poble que són amics. En un moment donat el pare del príncep decideix que el seu fill no es pot relacionar amb la filla d’un taverner. Al cap d’un temps el príncep s’acaba convertint en un dèspota i una fada el converteix en Bèstia castigant també a tota la seva cort. A partir d’aquí la història transcorre de forma paral·lela a la història animada.
El musical de gran format, que porta el segell de Joventut de la Faràndula, compta amb Roser Castellví com a ajudant de direcció, amb la direcció coreogràfica de Montse Argemí de l’Escola de dansa Bots, de Roger Pérez en la direcció musical i amb Jordi Berch en la direcció tècnica. La composició musical dels temes ha estat de la mà d’Oriol Padrós.
Pel que fa al repartiment, trobem actors reconeguts de Joventut de la Faràndula. Cristina Barbero interpreta la Bella, Miquel Roselló com a Bèstia, en el paper de Lumier hi trobem a Joan Bta. Torrella, Alba Valero com a Senyora Pots, Josep Mª Cruells que interpreta a Forçut i Xavi Salvador dóna vida a Tom, el pare de la Bella. Pel que fa al repartiment el personatge de Tic-Tac estarà interpretat per Roger Pérez, que també s’encarrega de la direcció musical.
Aquest muntatge ha tingut una gran tasca de vestuari i perruqueria. El departament de vestuari de l’entitat ha elaborat 150 vestits pels 80 actors que formen part del muntatge. Pel que fa als decorats han estat encarregats a Joan Jorba, el mateix artífex dels decorats de les representacions de Ratatouille o Hansel i Gretel.
La Bella i la Bèstia compta amb 16 números de cant i ball, amb cançons en directe interpretades pels actors, acompanyades per un cos de ball, format per ballarins de l’Escola de dansa Bots que ja han participat en altres muntatges de l’entitat, juntament amb alumnes del Taller de Teatre Infantil (TTI) de Joventut de la Faràndula.
Quim Carné, defineix l’obra com a “romàntica per excel·lència” i assegura que “com altres obres que he fet és un muntatge amb moments molt tendres, amb moments que poden fer plorar i d’altres riure. És el musical més gran que he fet, és un gran musical. Hi ha més números musicals que mai i una gran exigència vocal al darrera”. Carné ha afegit que “petits i grans ho passaran molt bé, perquè tot és una fantasia absoluta plena de color”.
Es representarà al Teatre La Faràndula de Sabadell els dies 3, 4, 10 i 11 de novembre, els dissabtes a les 18 hores i els diumenges en sessió matinal a les 12 hores i en sessió de tarda, a les 18 hores,