La Bohème d’Àlex Ollé arriba al Gran Teatre del Liceu

Escrit per Laia Pratdesaba

06.07.2021

La Bohème de Giacomo Puccini torna al Gran Teatre del Liceu a partir del 14 de juny i fins al 2 de juliol, aquesta vegada amb el debut del director d’escena Àlex Ollé com a artista resident al Teatre.

Ollé presenta una relectura de l’obra pucciniana situant-la a l’extraradi d’un barri, ja que, segons ell, la majoria d’artistes ara s’ubiquen en la perifèria de les grans ciutats. D’aquesta manera, li donen un sentit a les paraules de Henry Murger, autor de Scènes de la vie bohème, llibre en que es basa l’òpera i que permet a l’espectador connectar de seguida amb allò present a l’escenari, ja que s’hi veu identificat: La seva intenció és que el missatge de l’obra s’entengui des de la contemporaneïtat per tal de vincular al públic. Ollé presenta una proposta que posa especial atenció al detall, sense perdre mai l’essència de La Bohème i els seus ambients tant miserables com luxosos del París del S.XIX.

El muntatge d’Àlex Ollé ja es va estrenar a Torí al 2016 per commemorar els 120 anys de l’estrena de l’òpera de Puccini i que ja s’ha representat en varis teatres europeus. Ara la podrem veure al Liceu, amb un repartiment de luxe; Anita Hartig, Maria Teresa Leva, Adriana González en el rol de Mimì, Atalla Ayan, debutant en una producció escenificada al Teatre, Giorgio Berrugi com a Rodolfo, Valentina Nafornita i Katerina Tretyakova fent de Musetta i  Roberto de Candia i Damián del Castillo en el paper de Marcello, amb la direcció musical del mestre Giampaolo Bisanti que torna per tercera vegada al teatre per dirigir una obra d’un compositor, que com ell diu, porta al cor des de petit.

La producció, tot i haver viatjat per varies ciutats, aterra al Gran Teatre del Liceu, adaptant-se a les circumstancies actuals, encara que sense grans canvis respecte a les funcions de Torí (exceptuant el repartiment). Aquesta vegada comptaran amb la participació del cor de cambra del Palau de la Música Catalana  gràcies a un acord establert entre les dues institucions i, per primera vegada en aquesta temporada, amb un cor de nens; el Cor infantil Amics de la Unió de Granollers.

Podeu comprar entrades clicant aquí