La comèdia de l’estiu ‘El funeral de Mary-Lin’, a punt d’agafar les vacances de tardor

09.24.2019

Author

Després de triomfar tot l’estiu al Versus Glòries (des del 31 de juliol), un dels pocs teatres de la ciutat que obre a l’agost, la divertida comèdia El funeral de Mary-Lin ja és a punt de fer les vacances merescudes de tardor. Després d’u parell de pròrrogues, ens anuncien que ja no poden anar més enllà del 29 de setembre, per problemes d’agenda. Per tant, us queda una setmana justeta. Premeu aquí, va! 

El funeral de Mary-Lin, de Pere Anglas és una nova producció d’Apunta Teatre, els actuals propietaris del Versus que, després de Cloaca (2015), La Peixera (2016) i Sota la catifa (2017-2019) tornen amb una nova comèdia àcida i fúnebre sobre les relacions familiars. L’interpreten Ramon Godino, Jordi Cadellans, Marc Casals i Txema Puigdollers, amb direcció i adaptació de Oscar Molina.


L’ARGUMENT

L’Antonio i el seu germà David es retroben al funeral de la mare després d’anys de no veure’s. L´Antonio és un home pragmàtic que s’agafa la vida com un joc d’oportunitats especulatives. En David, en canvi, més idealista, és un artista plàstic que viu a l’estranger, la carrera del qual no va tan bé com presumeix. Encara hi ha un tercer germà, en Santi, el més petit dels tres, que no té cap ocupació estable i que confia que els pocs diners que els hagi deixat la mare l’ajudaran a sortir del forat on es troba. La visita al tanatori de Joan Bofill, el cuidador sanitari que s’ha fet càrrec de la difunta durant els seus últims anys de vida, no tan sols trastocarà els vincles efectius entre els tres germans, sinó que desenterrarà també un passat que semblava del tot mort i sepultat.

L’obra planteja un seguit de preguntes: Coneixem realment els nostres pares, fills o germans? Ens coneixen ells a nosaltres tal com som? Fins a quin punt la imatge que ens hem format els uns dels altres al llarg dels anys s’ajusta a la realitat? És que potser ens mostrem tal com som amb la família? I s’hi ho fem, ens veuen ells tal com som en el present o ens continuen mirant amb les ulleres d’un passat que ja no existeix? I l’amor, quin paper hi juga en el gran embolic de les relacions familiars?

El funeral de Mary-Lin aborda els conflictes no resolts entre germans i sobre com els llaços efectius amb els pares poden condicionar-nos fins i tot després de la seves morts.

Ei: fins al 29 de setembre, improrrogable!!!

 

Author