La companyia Facòf torna a El Maldà amb un dels èxits de la temporada passada, ‘Divina de la mort’

05.14.2024

Author

Torna un dels èxits de la temporada passada a El Maldà: Divina de la mort, de la jove companyia Facòf; un cabaret divertit, lleuger, grotesc i descarat sobre els cànons de bellesa i les violències estètiques que en resulten.

L’espectacle interpretat per Marc Arias, Julia Calzada, Joana Castellano, Gisela Guitart i Paula Segura sota la direcció de Juanjo Cuesta: caricaturitza, a través d’esquetxos amb música, moviment i text, una societat sempre pendent de la bellesa canònica imperant; i subratlla l’absurditat d’aquestes imposicions, a vegades poc dignes o denigrants. La cosificació de la dona, els estereotips de gènere al voltant de la bellesa, la grassofòbia;  la cultura de la dieta, les operacions estètiques, l’augment de trastorns de la conducta alimentària;  la dismòrfia fruit de les xarxes socials són alguns dels temes que es tracten en aquest cabaret; i que sorgeixen d’experiències reals pròpies o compartides. “És un tema violent, que per molt que ho volem tractar de forma lleugera i fresca, ha de ser violent;  perquè el tema ho és” diu Joana Castellano, membre de la companyia.

Divina de la mort, un cabaret amb un llenguatge desenfadat i àcid i un to exagerat i estripat 

“La idea no és emular un cabaret, però fem servir el terme com a eina de direcció i manera d’escenificar; per anar a buscar aquest aixopluc des d’on construir aquesta exageració intencionada que ens il·lustra un tema amb un discurs polític“, comenta el director Juanjo Cuesta. 

Es tracta d’un espectacle que es dirigeix a tothom, ja que totes i tots estem dins la roda: de les pressions estètiques d’una manera o altra. Sense cap intenció moralitzadora i amb molt d’humor, la companyia fa crítica i autocrítica sobre com és de difícil: sortir d’aquesta espiral, per molt que en siguem conscients. D’aquesta manera, l’espectacle posa en dubte la suposada lliure elecció davant de tots els processos estètics.

Aquest cabaret desafiarà l’espectador, que es qüestionarà les directrius estètiques que segueix. Amb alegria i moltes rialles, l’espectacle posa l’accent en recapacitar sobre les modes al voltant de la bellesa; i en percebre les violències estètiques.


SINOPSI

Divina de la mort és un cabaret lleuger i descarat que, en clau de comèdia: revela el caràcter grotesc de les violències estètiques amb una combinació perfecta de crítica i divertimento.

Sota la forma i els colors del cabaret més clàssic, els números d’aquest espectacle exposen situacions contemporànies; basades en experiències pròpies, enquestes i entrevistes. Però no patiu, tenim clar que la gràcia de la vida és posar-hi una mica de maquillatge i algun filtre. oi?

Sota la forma i els colors del cabaret més clàssic, els números d’aquest espectacle exposen situacions contemporànies basades en experiències pròpies; enquestes i entrevistes. Però no patiu, tenim clar que la gràcia de la vida és posar-hi una mica de maquillatge i algun filtre, oi?

L’espectacle de la jove companyia Facòf torna després de l’èxit de públic i crítica de la temporada passada.i es podrà veure a El Maldà del 3 al 28 de juny.

HORARIS:
De diumenge a divendres a les 20h
Atenció! Diumenge 23/06 no hi ha funció.

 

FITXA ARTÍSTICA

Un espectacle de Cia. Facòf.
Dramatúrgia: Cia. Facòf
Direcció: Juanjo Cuesta
Interpretació: Marc Arias, Julia Calzada, Joana Castellano, Gisela Guitart i Paula Segura

Author