Agafeu l’agenda i preneu nota: aquest dimarts que ve dia 23 de juliol, a les 18:30 h tindrà lloc davant la sala BARTS (Paral·lel, 62) una ‘Royal Tomacada’, en la que el públic participant podrà tirar-li tomàquets al monarca PHILLIPE THE SIXTH si no els hi agrada el seu discurs reial.
L’acte, que té com a objectiu reivindicar, de manera festiva i divertida, espais de rebel·lió i crítica dins del món de la cultura, està organitzat per la companyia LAminimAL, que el 18 de setembre obrirà la nova temporada de BARTS amb la comèdia palatina Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de PHILLIPE THE SIXTH.
La ‘Royal Tomacada’ és gratuïta i oberta a tothom que hi vulgui participar. Al començament de l’acte, els actors de PHILLIPE THE SIXTH explicaran als assistents els valors dels discursos monàrquics i la necessitat de seduir convenientment als súbdits amb les paraules reials. Posteriorment, el rei, encarnat per l’actor Eloi Benet, farà el seu discurs per intentar convèncer al públic congregat. Si la seva dissertació no agrada als assistents, aquests estaran legitimats a tirar-li tomàquets com a protesta simbòlica. I, un cop oberta la veda, la guerra de tomàquets s’estendrà entre els propis participants.
SOBRE L’ESPECTACLE
Escrit per Albert Pijuan, dirigit per Daniela De Vecchi i interpretar per Eloi Benet, Cris Codina, Esperança Crespí, Carles Cruces i Toni Figuera, l’espectacle PHILLIPE THE SIXTH descriu un episodi decisiu pel regnat del jove rei. Després d’haver de fer front a l’herència enverinada del pare, casos de corrupció i un suport popular en retrocés; ara cal sumar-li els fets de l’1 d’octubre: una comarca escocesa s’ha declarat insubmisa a l’autoritat monàrquica i l’intent de sufocar aquest aixecament per mitjà de la força no ha obtingut l’efecte esperat. El consell de creatius de la monarquia es reuneix d’urgència per escriure el discurs més important de la carrera del rei. Tenen una experiència molt dilatada al llarg dels segles en escriure discursos per a figures polítiques de primera línia.
LAminimAL adverteix que “fa molt de temps que hem renunciat a coses bàsiques com la llibertat o la República en pro d’una pseudo-tolerància”, i considera que ara és un bon moment per reflexionar i debatre obertament sobre el paper de la monarquia en ple segle XXI.